11 dintre cele mai impresionante poduri din lume

0

Dacă ajungi într-unul dintre aceste 11 orașe, trebuie neapărat să traversezi podurile care, de zeci de ani (în unele cazuri chiar sute) reprezintă un simbol al acestor locuri:

Podul Akashi Kaikyo, Kobe, Japonia

Akashi Kaikyo din Japonia este un pod suspendat care traversează strâmtoarea Akashi, făcând legătura între orașul Kobe și insula Awaji. A fost desemnat cel mai lung pod suspendat din lume, având 3.911 metri și deschidere de 1.991 metri. Podul a devenit o atracție turistică importantă în orașul Kobe, tot mai multe persoane fiind interesate de povestea sa impresionantă.

Podul pietonal Helix, Marina Bay, Singapore

Podul Helix din Singapore este un pod pietonal construit în forma ADN-ului, are 280 de metri și este primul din lume construit din arcuri spiralate duble. Contrar așteptărilor, aici vei găsi expoziții cu picturi, dar și desene realizate de tineri artiști. În mod evident, priveliștea este absolut fermecătoare.

Pont du Gard, Gard, Franța

Apeductul Pont du Gard a fost construit de romani în urmă cu două mii de ani și făcea parte din sistemul de transport al apei. Podul încă funcțional a fost construit în secolul al XVIII-lea, iar turiștii se opresc adesea aici pentru un picnic sau chiar pentru a înota în apa râului. 

Puntea Suspinelor, Veneția, Italia

Puntea Suspinelor din Veneția a fost construită în secolul al XVII-lea pentru a uni camera de interogare din Palatul Dogilor cu Prigioni Nuove, prima clădire din lume construită pentru a fi folosită ca închisoare, și deține o mulțime de legende. Se spune că îndrăgostiții care se sărută în gondolă, la apusul soarelui, vor avea parte de dragoste eternă.

Podul Gateshead Millennium,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.