10 dintre cele mai vechi țări și națiuni din lume a căror istorie trebuie să o cunoști

0

Este aproape imposibil să spunem cu exactitate care sunt cele mai vechi state din lume, însă acestea 10 se numără printre ele:

Grecia

Grecia pe care o cunoaștem noi astăzi nu a arătat dintotdeauna așa, însă civilizația greacă ne-a învățat ce înseamnă cuvântul „antic”. Primele civilizații din Europa s-au dezvoltat în Grecia în 3200 î.e.n, iar Atena a descoperit primul sistem democratic în 508 î.e.n. În prezent, greaca antică rămâne ușor de înțeles pentru vorbitorii de greacă modernă, decât este engleza veche pentru vorbitorii de limbă engleză.

China

China a fost dintotdeauna o civilizație unită. Recent, s-au descoperit rămășițe ale așezărilor din Epoca Bronzului a primei dinastii – pe care majoritatea populației o credea a fi mitică. Dinastia Shang, care a debutat un sistem de scriere, un stămoș al scrierii chineze moderne, a condus din secolul XVII până în secolul XI î.e.n. Dinastia Han, care a rezistat din 206 î.e.n. până în 220 e.n., a întărit uniunea Chinei și a pus bazele unor elemente culturale, precum confucianismul, importante chiar și în ziua de azi.

Portugalia

Deși data fondării statului – 1139 – nu plasează Portugalia printre cele mai vechi civilizații, merită un loc în această listă datorită stabilității granițelor. În timp ce restul Europei și-a schimbat granițele cu diverșii monarhi, imperii, republici și democrații, Portugalia a rămas de neclintit. De asemenea, este statul care s-a plasat în fruntea Epocii Marilor Descoperirii. Deși acea perioadă a fost imperialistă și defavorabilă pentru societățile aborigene, a contribuit substanțial la crearea lumii în care trăim astăzi.

Franța

Nu putem nega faptul că…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.