10 dintre cele mai bune filme ale anilor ’90 pe care merită să le revezi

0

Sunt multe voci care spun că anii ’90 au fost poate cea mai importantă decadă pentru cinema. Chiar dacă facem abstracție de nostalgia celor care au copilărit în acea perioadă, trebuie să recunoaștem că unele dintre ele au avut un asemenea succes încât au devenit filme „clasice” instant. Nu putem să ne imaginăm cultura pop de astăzi fără Being John Malkovich, Magnolia, Terminator sau Pulp Fiction, nu-i așa?  Lista de mai jos conține 10 dintre cele mai apreciate filme ale anilor ’90, care merită revizionate și acum, pentru că nu au „îmbătrânit” absolut deloc. Da, a fost foarte greu să alegem doar 10.

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Chiar dacă inițial a fost un eșec total la box-office, ecranizarea lui Terry Gilliam a cărții cu același nume scrise de Hunter S. Thompson (cunoscut drept creatorul jurnalismului de tip Gonzo) a câștigat rapid un statut de film-cult. Povestea urmărește aventurile prin Las Vegas ale unui jurnalist și unui avocat (Johnny Depp și Benicio del Toro în niște roluri de neuitat), după ce consumă o cantitate impresionantă de droguri și situația o ia complet razna.

The Sixth Sense (1999)

Chiar și acum, la 20 de ani de la premieră, ne amintim de twist-ul finalului din The Sixth Sense, film care l-a consacrat definitiv pe M. Night Shyamalan ca unul dintre cei mai importanți regizori de thrillere și horror-uri. Pentru rolul copilului bântuit de spirite, Haley Joel Osment a câștigat Globul de Aur și a primit o nominalizare la Oscar, ceea ce nu e puțin lucru la doar 11 ani. Iar replica lui, „I see dead people”, rămâne o referință și astăzi.

Edward Scissorhands (1990)

Tim Burton și…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.