Virginie Viard, arma secretă a lui Karl Lagerfeld

0

Brand-ul Chanel a anunțat, odată cu vestea decesului lui Karl Lagerfeld, și că Virginie Viard îi va urma acestuia la cârma casei. Anunțul a pus capăt unor ani de speculații, pentru că s-a vorbit de foarte mult timp despre cine avea să suplinească munca creatorului german. Printre numele vehiculate au fost cel al lui Hedi Slimane, dar și cel al lui Phoebe Philo sau Alber Elbaz.

Acum, că acest mister a fost înlăturat, e momentul să aflăm cine este cu adevărat Virginie Viard. De mai bine de 20 de ani directoarea atelierelor Chanel, ea a coordonat munca studioului din Rue Cambon ca nimeni altcineva.

Cine este Virginie Viard, noul designer Chanel

Viard s-a născut la Dijon, în familia unor fabricanți de mătase. Familia ei a făcut dintotdeauna parte din industria textilă, așa încât o anume aplecare către modă era așteptată din partea sa. Virginie a declarat, totuși, într-un interviu pentru revista Crash, că inițial și-ar fi dorit să facă costume de teatru. De altfel, a făcut și pași în această direcție, lucrând pentru filme și piese, până ce l-a întâlnit pe Lagerfeld. El a fost cel care i-a propus să lucreze pentru Chanel și, ceva mai târziu, și pentru Chloé. Printre proiectele sale cele mai proeminente dinaintea instalării sale cu drepturi depline în lumea modei se numără filmele Bleu și Blanc.

Viard a început să lucreze pentru Chanel din 1987, și acolo a ajuns în curând să gestioneze partea de broderie – la vremea aceea Chanel colabora cu casa Lesage, pe care mai târziu (în 2002) a achiziționat-o. Virginie l-a urmat îndeaproape pe Karl Lagerfeld, chiar și când acesta a creat pentru Chloé, iar după cinci ani s-a întors la Chanel, gestionând partea de haute couture a atelierelor. În jurul anilor 2000, a început să se ocupe și de partea de pret-a-porter.

Poate de aceea are atât de mult…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.