Violatorul ești tu! Flashmob de 1 martie în fața Ministerului de Interne

0

Violatorul ești TU/O violatori san TU, flashmob-ul inspirat de imnul feminist care a debutat în timpul revoltelor din Chile și a ajuns apoi în întreaga lume, are loc în cele din urmă și în România, în fața Ministerului de Interne din Piața Revoluției, duminică, 1 martie, de la ora 15:00. Acțiunea este organizată de grupul informal #MulțumescPentruFlori, cel care a inițiat și mișcarea #CadeUnaCădemToate.

Această mișcare s-a născut în solidaritate cu mișcarea feministă intersecțională #NiUnaMenos și cu alte inițiative similare din toată lumea, care luptă pentru drepturile tuturor femeilor, indiferent de culoare, etnie, naționalitate sau orientare sexuală. Mișcarea #CadeUnaCădemToate a devenit cunoscută în spațiul românesc ca urmare a protestului cu același nume care a avut loc pe 28 iulie 2019, în solidaritate față de Alexandra Măceșanu, victima lui Gheorghe Dincă din Caracal, care a reușit să apeleze la autorități pentru ajutor, dar nu a fost salvată.

Încă de atunci femeile și-au manifestat furia față de un sistem de control și de pedeapsă care participă la umilirea și distrugerea vieților femeilor, utilizând sloganul „Poliția Ucide!”.

Cum în luna martie se celebrează solidaritatea feminină, grupul #MulțumescPentruFlori propune continuarea acestei tradiții, protestând în fața Ministerului de Interne împotriva oricărei forme de violență și agresiune împotriva femeilor.

Flashmob-ul Violatorul ești tu este un răspuns la amorțirea instituțiilor, care nu au arătat sprijin sau empatie față de situațiile de violență ce afectează femeile, nici măcar după drama din Caracal. De asemenea, flashmob-ul își propune să readucă în atenția…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.