Vacanță în Thassos, insula de smarald a Greciei

0

Poate cea mai iubită destinaţie turistică din Grecia, Thassos este cea mai nordică insulă a acestei ţări, înconjurată de apele Mării Egee, cu o suprafaţă de peste 380 de kilometri pătraţi.

Poate cea mai iubită destinaţie turistică din Grecia, Thassos este cea mai nordică insulă a acestei ţări, înconjurată de apele Mării Egee, cu o suprafaţă de peste 380 de kilometri pătraţi.

Se spune că, odată ce ai călcat pe aceste meleaguri, vei dori să te întorci o dată şi încă o dată, pentru că aici găseşti tot ceea ce are un sejur în Grecia mai frumos de oferit: plaje însorite, golfuri şi peşteri, cascade, sate de munte care şi-au păstrat autenticitatea, delicatese culinare cu specific mediteranean, istorie, tradiţii şi muzică antrenantă.

Cum ajungi în Thassos

Insula Thassos nu are propriul aeroport, astfel că transferul turiştilor se face cu feribotul, de la Kavala la Skala Prinos sau de la Keramoti la Limenas (oraşul principal din Thassos).

În prima variantă durata călătoriei cu feribotul depăşeşte o oră, iar în cea de-a doua nu mai mult de 35 de minute.

Indiferent de opțiune, puteţi spune că v-aţi început vacanţa în Thassos cu o minicroazieră pe apele de un albastru inconfundabil ale Mării Egee.

Peste 45 de plaje superbe

Când vine vorba despre plajele din Thassos, întrebarea este câte zile de concediu aveţi la dispoziţie Cu siguranță va trebui să reveniţi pentru a le putea explora pe toate!

Cele mai multe plaje sunt recomandate pentru concediile în familie, dar nu lipsesc locurile în care vă puteţi relaxa departe de tumultul specific lunilor de vară. Puteţi găsi plaje lungi, cu nisipuri aurii sau albe şi înconjurate de vegetaţie, pini și măslini, dar şi plaje stâncoase.

Treceţi pe lista dumneavoastră Plaja de Aur, Plaja Paradisului, Plaja de marmură (Saliara), Plaja Limenaria, Alyki, Psili Ammos, Potos, Astris, Porto Vathi, Metallia – pentru a nominaliza doar zece dintre cele mai populare atracții turistice.

Puteţi combina relaxarea pe nisipul fin cu înotul, scufundările sau sporturile nautice, în funcţie de destinaţia aleasă, și să serviți preparate din pește sau miel gătite de localnici la tavernele din zonă.

Laguna Giola

Una dintre bijuteriile insulei Thassos este laguna Giola. Are apa ca smaraldul și seamănă cu o piscină săpată între roci.

Giola este situată la patru kilometri de plaja Astris. Temperatura apei din lagună este mai ridicată decât cea a mării.

Nu veţi uita niciodată înotul sau scufundarea în această locaţie, cunoscută şi sub numele de “ochiul lui Zeus”.

De la mare, la munte

Altitudinea maximă a insulei Thassos este de 1.204 metri – Vârful Ypsarion, astfel că oricând puteţi fugi de soarele dogoritor spre zone mai umbrite şi mai răcoroase.

În Thassos vă puteţi bucura de excursii la cascade (Cascada Sfinţilor Apostoli de lângă satul Kastro sau cascadele şi lacul artificial de lângă satul Maries), sate vechi de munte, cum ar fi Theologos (situat la 10 kilometri de staţiunea Potos), mănăstiri, biserici, situri arheologice şi muzee care vorbesc despre istoria bogată a acestor locuri.

Indiferent de opțiunile voastre, vă dorim călătorie plăcută!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.