Urmează să te muți? 13 articole de strictă necesitate într-o bucătărie

0

Vrei să ai propria ta locuință sau să te muți împreună cu persoană iubită? Sau poate ești student și urmează să începi primul an universitar? Interesant și provocator acest nou început, al unei vieți pe cont propriu, care vine la pachet cu nevoi și responsabilități.

Oricare ar fi situația în care te afli, a te muta într-o locuință nouă,  presupune dotarea minimală a camerelor și dependințelor cu, cel puțin, strictul necesar. Iar bucutăria este, cu siguranță una dintre acele spații din case de care vei avea cea mai mare nevoie.

 

Așadar, care este strictul necesar de care ai nevoie în bucătărie?

 

 1. Cel puțin o tigaie antiaderentă pentru gătit. Poate ca o vei folosi rar, dar tot ai nevoie de ea, măcar pentru cina pe care o vei servi împreună cu partenerul.
 2. Un cuțit profesional, bun la toate, pentru tocat, feliat, și mărunțit aproape orice aliment, util pentru momentele în care vei dori să pregătești pește la grătar sau friptură la cuptor.
 3. Un tocător din lemn sau plastic pentru a toca legumele și fructele preferate. Alege unul prevăzut cu orificiu pentru zeama care se scurge. Evită tocătoarele din ceramică sau sticlă, deoarece sunt dure și vor ciobi lama cuțitului.
 4. Șervețele din bumbac pentru mâini, mănuși pentru vasele fierbinți, șervețele din hârtie pentru vase sau tacâmuri.
 5. O solniță pentru sare și piper, necesară pentru zilele în care vei avea nevoie de puțin condiment în viața ta.
 6. Un set indispensabil de spatule și palete pentru gătit, folositoare pentru zilele în care vrei să te așezi pe canapea, la un film cu o porție de paste Carbonara sau un sandwich cu burger.
 7. Un deschizător de sticle pentru serile în care vei simți nevoia unui pahar cu vin roșu.
 8. O răzătoare cu mai multe fețe pentru merele pe care le vei adăuga în plăcintă. Indiferent că o vei prepara tu sau mama ta, când te vizitează.
 9. Un set de cel puțin 2 căni și pahare, pentru a sorbi din cafeaua preferată în fiecare dimineață sau pentru un suc proaspăt de portocale.
 10. Un set de tacâmuri care să conțină linguri, furculițe, lingurițe, cuțit tip satâr ce feliază foarte delicat carnea pentru prepararea unei fripturi suculente.
 11. O carte cu rețete pentru zilele în care ai chef să încerci ceva nou.
 12. Suport pentru gheață, necesar în momentele în care vrei să prepari un cocktail.
 13. Nu uita de masă și cel puțin 2 scaune. Alege una rotundă sau ovală, nu pătrată. Masa cu blatul în formă de cerc are un aspect personal, intim, spre deosebire de forma pătrată.

 

Alege pentru bucătăria ta produse de calitate, care economisesc timp și efort în drumul spre preparatele delicioase pe care le vei găti pentru tine și invitații tăi. Descoperă pe MARANC.RO cuțite profesionale, satâr, huse pentru cuțite, tocătoare și diferite accesorii.

 

Viața presupune traversarea unor etape care ne dezvoltă din punct de vedere profesional, personal și emoțional. Etape în care necesitățile și dorințele noastre sunt diferite. Etape care ne schimbă. Depinde doar de noi, dacă schimbarea va fi una benefică sau nu. Și, strictul necesar în orice dimensiune a existenței face parte din viața noastră, sprijină schimbările prin care trecem.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.