Unele probleme nu-ți dau pace? Cum să te ajuți singură, fără să mergi la psiholog

0

Te întrebi cum să te ajuți singură, dar și ce se întâmplă în cabinetul psihologului? Psihoterapia e un întreg proces. Iar pentru a obține schimbări e important să le vrei și să fii dispusă să lucrezi în acest sens. Vor fi ședințe care te vor răscoli și va durea teribil. Ședințe în urma cărora simți că ai cucerit universul și ai o incredibilă stare de bine. Dar poate nu e încă momentul pentru tine. Fie că va veni sau nu, până atunci iată câteva modalități prin care să te ajuți singură, fără să mergi la psiholog.

Cărți și video-uri de dezvoltare personală

Din fericire piața materialelor de dezvoltare personală pur și simplu a explodat și este într-o continuă creștere. Librăriile sunt pline de cărți de dezvoltare personală și psihologie, scrise pe înțelesul tuturor. Pe Youtube găsești diverse conferințe, prelegeri pe teme de cuplu, parenting, sex, dependențe etc. Câteva nume sonore sunt Gabor Mate, Esther Perel, John Gottman. Iar mulți specialiști locali organizează ateliere de câteva ore accesibile ca preț și ca informație. Rămâne doar să selectezi domeniul care te interesează pe tine și să te apuci de citit. Multe cărți furnizează și exerciții pe care le poți face singură, fără îndrumarea unui psiholog. Cum să-ți reinventezi viața, de la editura Trei, se află printre acele lecturi fabuloase.

Nu știi cum să te ajuți singură? Urmărește psihologi în social media

Psihologii, psihoterapeuții au și ei pagini de Instagram, Facebook, site-uri personale. Iar conținutul postat include și articole foarte interesante, teme punctuale care ne ating emoțional. Selectează-ți favoriții și urmărește-i constant. Cel puțin așa vei…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.