Un prieten de carantină – Elle.ro

0

De vreo două săptămâni, practic de când s-a instituit starea de urgență, mă conversez cu prietenii mei, cu amici sau prieteni de Instagram care sunt single și au animale de companie. Aproape toți au folosit aceleași cuvinte: „Ce noroc am că nu sunt singur/ă și trecem împreună prin asta!” sau „Nu știu ce mă făceam fără câinele ăsta!”

În același timp, vedete de la Hollywood se postează pe paginile de Instagram împreună cu companionii lor de carantină, felini sau canini, majoritatea adoptați.

Lăsând la o parte glumițele din social media și meme-urile de pe WhatsApp, cu câini osteniți după ce au fost plimbați de toți locatarii din bloc, adopția sau luarea în foster a unui animal de companie în aceste vremuri nu este doar „cheia” ieșirii din casă, chiar și pentru o scurtă plimbare în jurul blocului, ci și câștigarea unui nou prieten, cineva cu care să îți petreci lungul timp de stat în casă.

Pentru cei care sunt singuri, în cuplu cu sau fără copii, un nou membru în familie poate fi benefic și totodată o sursă de afecțiune și de grijă în sens pozitiv.

Citeam acum câteva zile pe Bloomberg News că în New York au fost golite adăposturile de animale de către adoptatori sau persoane dispuse să adăpostească pisici și câini pe toată perioada carantinei.

În Los Angeles, 70% din animalele din adăposturi erau adoptate până în data de 26 martie. (sursa: The American Society for the Prevention of Cruelty to Animals). The Independent semnalează același fenomen și în Anglia, unde, până în 25 martie numărul adopțiilor de câini și pisici a crescut de aproape 3 ori față de anul trecut.

Acest fenomen se datorează, pe de o parte carantinei…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.