Un ghid practic pentru alegerea celor mai potrivite coliere pentru bărbați

0

Alegerea unor accesorii care să li se potrivească este o misiune destul de complicată pentru majoritatea bărbaților, mai ales ținând cont de faptul că oferta nu este la fel de generoasă ca în cazul femeilor. Iar dintre toate accesoriile disponibile, colierele reprezintă una din cele mai mari provocări. Dar cu puțină îndrumare de la experții în domeniul modei și bineînțeles un butic cu piese elegante, de calitate, și bărbații pot purta diverse accesorii. Secretul stă în know-how!

 

Colierele și stilul bărbătesc

 

Un colier pentru bărbați este puțin diferit față de un colier pentru femei. În primul rând, n-o să vezi niciodată un bărbat care să poarte un accesoriu strălucitor, cu zeci de pietre prețioase sau perle, tipul de colier care scoate în evidență decolteurile doamnelor când se îmbracă în rochii elegante. O astfel de bijuterie este strict pentru femei.

 

De asemenea, în cazul bijuteriilor pentru bărbați, majoritatea designerilor nu-și gândesc creațiile ca piesa centrală a unei ținute masculine. De aceea, și colierele pentru bărbați sunt făcute să completeze și nu neapărat să evidențieze. Din acest motiv, cele mai multe coliere pentru bărbați nici măcar nu au muchii sau fețe finisate până în cele mai mici detalii, ci emană în general un aer vintage sau handmade.

 

Bijuteriile bărbătești arată natural. Când le porți, în loc să atragă toate privirile asupra lor, se camuflează perfect cu restul ținutei și par că ar fi fost folosite timp de ani de zile, nu doar de posesorul actual, ci și de tatăl, bunicul, sau alți masculi alfa din familia sa.

 

Există și bijuterii pentru bărbați ceva mai glossy față de ceea ce am descris până acum și bineînțeles, blig-bling-urile care nu lipsesc din niciun videoclip rap sau hip-hop lansat din anii ’80 și până astăzi. Dar ambele exemple sunt niște excepții și nu regulile care dau tonul bijuteriilor bărbătești.

 

Cei mai mulți bărbați care poartă bijuterii și sunt considerați atractivi, nici măcar nu sunt remarcați datorită lor, ci per ansamblu, pentru întreaga imagine a ținutei. Cu alte cuvinte, spre deosebire de bijuteriile de damă, cele masculine sunt realizate în așa fel încât să observi mai întâi bărbatul și abia, după ce te-ai familiarizat cu el și cu stilul lui, în timp, și bijuteria.

 

Pentru o mai bună înțelegere a colierelor pentru bărbați, hai să vorbim în continuare despre câteva din cele mai apreciate modele, ca să ne dăm mai bine seama despre ce este vorba.

 

5 Tipuri de coliere pentru băbați cu personalitate

 

#1 Lănțișoare cu pandantive de tip ciocan

 

Stilizat într-un pandantiv, ciocanul zeului Thor din mitologia antică seamănă cu un topor cu o lamă ascuțită și diferite însemne gravate pe laturile sale. Un colier cu un astfel de pandativ este un accesoriu pur bărbătesc care se transformă într-o declarație de stil purtat de un bărbat care își cunoaște bine calitățile.

 

#2 Lănțișoare cu pandantive de tip colț sau săgeată

 

Simbolurile triunghiulare, asemănătoare cu un colț sau cu o săgeată sunt niște însemne ce reprezintă susținerea vieții. Ele semnifică tăria și curajul, dar și aspirația către un țel măreț, mai presus de traiul de zi cu zi.

 

#3 Lănțișoare cu pandantive ce simbolizează ochiul lui Horus RA

 

Ochiul lui Horus RA este un simbol al domniei și al dreptății, în cultura egipteană. El reprezintă perioada de început a unei noi ere și se potrivește perfect caracterului masculin, mereu în căutare de senzații tari și de perfecționare a propriei persoane. Astfel de coliere, precum și cele cu pandantive ciocan sau săgeată se pot achiziționa din magazinul online dargen.ro.

 

#4 Lănțișoare cu însemne gotice

 

Mai ales în rândul bărbaților tineri, colierele cu însemne gotice sunt extrem de populare. Fie că este vorba de pentagrame, cruci sau simbolul egiptean Ankh, însemnele gotice se poartă des de către bărbați, mai ales de către fanii culturilor germanice, creștine sau celtice.

 

#5 Lănțișoare cu pandantive dreptunghiulare, de tip “dog tag”

 

Fie că este vorba de lănțișoare din argint sau din inox, pandantivele de tip “dog tag” sunt foarte apreciate în rândul bărbaților. În general, aceste pandantive se poartă câte două și pot fi simple, sau gravate cu cifre ce reprezinte anumite date importante pentru posesor, ori chiar însemne complexe, cu diferite semnificații.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.