Un compartiment pentru recuperarea marilor arşi ar putea funcţiona la Timişoara

0

Un compartiment de recuperare a marilor arşi ar putea deveni funcţional, de anul viitor, în cadrul Secţiei Clinice de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, ca parte a unui proiect cu finanţare europeană, în care sunt prevăzute fonduri pentru echipamente specifice acestei categorii speciale de bolnavi.

Managerul general al Spitalului Municipal Timişoara, dr. Olimpia Oprea, a anunţat, marţi, că în România nu există în acest moment un compartiment pentru recuperarea marilor arşi, iar pacienţii sunt trimişi în străinătate cu costuri foarte mari din partea sistemului de sănătate.

„Avem deja două proiecte în implementare, sunt fondurile alocate, iar în ceea ce priveşte echipamentele medicale, avem toată dotarea necesară. Va trebui să completăm doar cu două-trei echipamente în valoare de până la 30.000 de euro, deci nu este un efort mare pentru spital. De asemenea, există fonduri alocate în bugetul local pentru reabilitarea clădirii istorice (în care funcţionează Clinica de recuperare balneo n.r.) care aparţine primăriei. Avem posibilitatea ca, în următoarea perioadă, realizându-se studiul de fezabilitate, să izolăm o aripă a clădirii şi să înfiinţăm acest compartiment. Personalul medical necesar va fi instruit în spitale din Belgia sau Franţa. Cred că anul viitor se vor realiza ambele proiecte (compartimentul şi personalul specializat n.r.), este necesar să avem şi dotarea echipamentelor instalate în ambulatoriu”, a detaliat Olimpia Oprea, marţi, într-o conferinţă de presă.

Şeful Clinicii de recuperare a Spitalului Municipal Timişoara, prof. dr. Mihai Drăgoi, a explicat că, fiind singura clinică de acest profil din vestul ţării, propunerea de recuperare a marilor arşi este binevenită.

„Avem Casa Austria (a Spitalului Judeţean Timişoara n.r.), dar acolo vin cazurile acute, dar acestea se lasă cu sechele din…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.