Tumoră enormă extirpată într-un spital din București

0

O femeie a scăpat de tumoara imensă ce era atașată de gât printr-o operație a medicilor de la Spitalul Universitar de Urgență București. Intervenția a durat aproximativ 9 ore.

Pacienta este o femeie în vârstă de 57 de ani. Aceasta era fumătoare, iar în ultimele 3 luni a observat că în gușa acesteia se produce o creștere continuă. În plus, femeia prezenta răgușeală, senzația de sufocare și dificultate la înghițire.

Diagnosticul a fost pronunțat în cadrul unei echipe ce aparțin de la mai multe discipline: ORL, Chirurgie toracică, Endocrinologie, ATI. Femeia avea tumoră tiroidiană gigantă probabil malignă, cu invazie intertraheo-esofagiană, adenopatie spinală stângă, sindrom Gerhardt, hipertiroidism sever. Adică cancer tiroidian cu invazia căilor respiratorii și digestive.

Echipa formată din chirurgi a înlăturat întreaga tumoră cu succes, iar femeii i-a fost montat un tub traheal pentru respirat, ținând cont de paralizia corzilor vocale prin tumora care a invadat nervii recurenți.

Această intervenție chirurgicală s-a încheiat cu bine după 9 ore, iar pacienta are o evoluție lent favorabilă, conștientă, cooperabilă, și în parametrii așteptați.

Echipa chirurgicală a fost formată din dr. Daniela Vrînceanu, medic coordonator Compartiment ORL, dr. Adrian Ștefan (Compartiment ORL), dr. Mihai Rădulescu și dr. Andrei Dobrea (Compartiment Chirurgie toracică), dr. Ileana Popescu (Cardiologie), dr. Geta Stănescu, medic primar hematolog, dr. Oana Dumitrașcu (ATI), dr. Dan Stan (ATI), dr Sevim Baubec (ATI), dr. Anca Pascal (ATI), dr. Laura Manda (Chirurgie I).

„Malignizarea (transformarea în cancer a gușii) este o complicație care apare la gușile vechi neglijate, de unde rezultă concluzia că orice mărire a glandei tiroide necesită consult și investigații, ca primă etapă prin medicul endocrinolog care stabilește tratamentul și, la nevoie, îndrumă pacientul către chirurg”, a…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.