Tu stii cum sa alegi ochelarii de soare?

0

Esentiali pentru a ne proteja retina de razele soarelui, ochelarii de soare au devenit un accesoriu fashion care poate varia ca pret de la cativa zeci de lei si pana la a atinge sume exorbitante. Modelele, culorile si materialele cu care sunt realizati sunt aproape infinite si gasirea ochelarilor de soare perfecti nu este intotdeauna usoara. Ochelarii de soare sunt un must pentru fiecare anotimp, sunt accesoriul caruia nimanui nu-i poate rezista. Nici barbati, nici femei!

De fapt, pe langa faptul ca ne protejeaza ochii de razele ultraviolete periculoase ale soarelui, lentilele lor ofera purtatorului o atractie senzuala si farmec carismatic, dar si foarte mult mister.  Dar de ce decidem sa alegem ochelari de soare? Mai presus de toate, pentru ca ne fac sa ne simtim speciali, ne permit sa evadam din rutina zilnica si sa iesim din multime, ne scutesc de cearcane si pungi sub ochi. In plus, alegerea ochelarilor de soare ne salveaza ochii de razele UV periculoase. Ca sa nu mai vorbim ca ni se potrivesc din toate punctele de vedere: o pereche draguta de ochelari de soare trebuie sa se adapteze personalitatii si stilului nostru, deoarece, daca nu se intampla asta, contrastul se va observa imediat. Cum ii alegi?

In primul rand, reflexia in oglinda va spune tot: o pereche de ochelari trebuie sa se potriveasca trasaturilor tale.

Nevoia de protectie impotriva razelor solare este insa conditia absoluta. Este, prin urmare, necesar sa alegi ochelari de soare cu lentile de cea mai inalta calitate pentru a preveni orice riscuri si daune provocate ochilor si vederii, reducand pericolul de conjunctivita sau chiar alte patologii, cum ar fi cataracta. In general, trebuie sa iti indrepti atentia catre branduri cunoscute. Poti alege, de exemplu, ochelari polaroid. Brandul este arhicunoscut pentru calitatile sale, atat in ceea ce priveste protectia, cat si in ceea ce priveste designul. Daca nu esti un fan al acestui brand, ai alternative cu ochelari de soare ray ban. Este una din marcile preferate de mult vedete internationale precum Madonna, Tom Cruise, Sylvester Stallone sau Zac Effron.

Acetate branduri amintite, sunt conforme legislatiei impuse pentru protectie. Din 1995, fiecare pereche de ochelari de soare trebuie sa poarte eticheta puterii sale de filtrare, care incepe de la zero pentru a ajunge la patru. Ecranul de protectie trebuie sa fie total si nu numai pentru razele UV-A, ci si pentru razele UV-B, asa-numitele raze „invizibile” care ne pot afecta sanatatea. Conform standardelor Comunitatii Europene, cele mai bune lentile ar trebui sa absoarba 100% raze vizibile si cel putin 93% raze ultraviolete.

Trebuie subliniat faptul ca este important sa alegi ochelarii de soare intotdeauna cu lentile de buna calitate. O pereche de ochelari care nu respecta standardele europene poate provoca chiar si daune foarte grave.

Exista si persoane care decid sa aleaga ochelari de soare nu atat de mult pentru a-i purta in fiecare zi, ci doar sa aiba o colectie mare, cu ochelari care sa asorteze cu fiecare look si fiecare combinatie de culori. Exista, de asemenea, si cei care iau in serios colectionarea ochelarilor, mergand pana la catalogarea lor dupa modele si tipuri de rama, lentile, an de fabricatie si stil.

Pentru toti cei care doresc sa intre in lumea plina de culoare a colectiei de ochelari de soare, recomandam, in primul rand, alegerea unui model care atrage in mod deosebit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.