Trucuri pentru întreținerea mașinii

0

Întreținerea mașinii implică costuri semnificative din buget, iar atunci când sunt necesare reparații mai ample, sumele care trebuie alocate pot fi cu adevărat importante. Pentru situații de acest gen poți lua în calcul câteva trucuri, sfaturi și idei care să facă investiția mai ușor de suportat. 

Caută piese ieftine  

O practică destul de comună este ca angajații serviciului unde îți pui la punct mașina să comande într-un magazin de specialitate agreat ceea ce este necesar a fi înlocuit. Prețurile includ în aceste condiții și efortul operatorului, transportul și alte adaosuri comerciale, iar toate acestea fac ca prețul final să fie unui semnificativ. 

O alternativă bună și mult mai rentabilă din punct de vedere economic este, după ce s-a realizat diagnoza mașinii și identifici care este problema tehnică sau mecanică a acesteia, să cauți singur piesele auto care sunt necesare. Dacă vei analiza cu atenție lista lungă de 

anunturi cu motoare, piese de racire si evacuare  vei găsi la prețuri foarte bune ceea ce trebuie schimbat, fără rabat de la calitate. 

Folosește ulei de calitate

Calitatea uleiului pentru motor este vital pentru mașină. Dacă vei utiliza un ulei de calitate, ale cărui calități sunt adecvate cu tipul motorului și numărul de kilometri, vei prelungi substanțial durata de viață a mașinii și, cel mai important, vei evita unele reparații foarte costisitoare. 

Este important să ții cont de faptul că motoarele pot avea nevoie ulei specific, adaptat la uzura reala a acestuia și la tipul de combustibil utilizat (regular sau superior).  

Puțin sunt cei care știu că motorina și benzina, inclusiv cele de calitate superioară, au un procent semnificativ de biocombustibil. Acesta are rolul de a produce mai puține noxe și a face procesul de ardere mai prietenos cu mediul, dar pot modifica datele fizice ale motorului și pot afecta fiabilitatea acestuia dacă nu este folosit un ulei potrivit. 

La fel de important este ca uleiul să fie mereu în cantitatea suficientă. Dacă acesta s-a uzat sau din cauze independente s-a scurs, nu-și va mai îndeplini rolul, iar toate sistemele și angrenajele motorului vor avea de suferit. Verificarea uleiului trebuie făcută la fiecare o mie de kilometri parcurși prin simpla evaluare a nivelului și aspectului acestuia prin joja de ulei. 

Verifică lichidul de răcire

De fiecare dată când martorii sau computerul de bord te avertizează, acordă atenție maximă lichidului de răcire. Schimbarea lui periodică este o necesitate, pentru a-și păstra proprietățile și a evita o coroziune gravă a motorului. Cantitatea insuficientă sau calitatea slabă a acestuia poate afecta totul, de la încălzire și aer condiționat, până la radiator și pompa de apă. Pentru ceva care are un impact atât de mare asupra sănătății generale a mașinii, costurile legate de întreținere sunt minime. Regula generală spune că lichidul de răcire trebuie verificat și, dacă este necesar, schimbat de două ori pe an – o dată înainte de sezonul cald și din nou înainte de  debutul celui rece (lunile recomandate sunt aprilie și noiembrie).

Curăță bornele bateriei

Din cauza umidității și a căldurii, dar și ca urmare a unor procese fizice, pe bornele bateriei se poate forma un strat coroziv. Acesta seamănă cu o depunere albă sau albăstruie care apare pe catodul și anodul bateriei și poate cuprinde inclusiv elementele de contact. Aceste depuneri afectează calitatea bateriei, pot produce scurgeri de curent sau pot afecta durata de viață a acumulatorului, dar și capacitatea lui de a se încărca în timpul mersului. 

Soluția este simplă și implică câteva minute și o perie de sârmă care să îndepărteze respectivele depuneri. Este bine ca bornele să fie curățate de două ori pe an și inspectate înainte de a porni mașina, dacă aceasta a staționat fără să fie utilizată mai mult de o săptămână.

 

Toate aceste sfaturi și trucuri sunt binevenite, pentru că pe de o parte vor reduce costurile pentru reparații și revizii, pe de alta vor menține mașina în stare bună de funcționare mai mult timp. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.