Topul țărilor vizitate de turiștii români. Ce destinații preferă?

0

Întotdeauna dornici să descopere locuri noi și să viziteze orașe fascinante, mulți dintre turiștii români preferă vacanțele în afara țării. Destinațiile europene se află în topul listei, iar asta deoarece sunt relativ apropiate de casă, există zboruri accesibile de scurtă durată, precum și posibilitatea deplasării cu mașina proprie. Cu toate că întreg globul este plin de zone faimoase pentru frumusețea și unicitatea lor, românii încă se bucură de călătorii pline de farmec pe bătrânul continent, lucru confirmat de datele Destination Insights care prezintă informații despre cele mai căutate locații. Iată care sunt țările preferate de turiștii români:

Grecia, leagănul civilizației europene

Patrimoniul istoric și cultural al acestui stat încă influențează lumea modernă, în special în ceea ce privește arta, filosofia sau literatura, iar teritoriul său cuprinde peste 2.000 de insule în Marea Egee și Marea Ionică. Așadar, nu este deloc surprinzător că românii merg în concediu în Grecia, o țară situată în sud-estul Europei, cu climă blândă și numeroase atracții turistice. Turiștii sunt fascinați de insule precum Creta, Thassos, Rhodos, Corfu, Lefkada, Halkidiki ori Santorini și de peisajele impresionante pe care le oferă Grecia.

Turcia, țara celor două continente

Este un stat transcontinental, celebru în lumea întreagă pentru plajele superbe și aromele orientale. 95% din teritoriul Turciei se află în Asia și restul de 5% în Europa, iar faptul că are peste 1.600 de kilometri de litoral doar la Marea Neagră atrage numeroși călători an de an.

Bulgaria, una dintre cele mai accesibile locații

Prețurile mici și accesul facil reprezintă atuurile țării vecine. Bulgaria se numără printre destinațiile favorite ale turiștilor români deoarece oferă servicii calitative, sejururi de lungă durată și tot felul de oferte speciale. Stațiunile bulgărești sunt căutate în special vara, oamenii fiind atrași de litoralul Mării Negre, însă și stațiunile montane reprezintă o atracție pentru români în timpul iernii.

Italia, destinația turistică plină de farmec

Divizată în 20 de regiuni, cu o mulțime de orașe străvechi și locuri ce stârnesc pofta de aventură, Italia este o țară absolut spectaculoasă. Considerată o operă perfectă a naturii, de o diversitate extraordinară, cu lacuri glaciare și culmi alpine, dar și cratere vulcanice sau grote turcoaz, această destinație este o adevărată comoară. Opțiunile de vacanță sunt interesante, turiștii îndreptându-și atenția atât spre regiunile de coastă mediteraneene și orașele cu o deosebită încărcătură culturală, cât și spre zonele unde se pot bucura de plajă, wellness sau chiar vacanțe la schi.

Egipt, fascinantul tărâm al faraonilor

Dacă privim dincolo de Europa, casa faraonilor reprezintă cea mai populară destinație printre turiștii români. Această țară arabă din nordul Africii și Orientul Mijlociu combină perfect aventura, cultura și relaxarea. Principalele stațiuni turistice de la Marea Roșie sunt Sharm El Sheikh și Hurghada, însă Egiptul se află în topul preferințelor și datorită renumitelor piramide ale faraonilor.

Spania, locul cu cele mai multe zile de sărbătoare

Calitatea vieții și plăcerea petrecerii timpului liber sunt două aspecte extrem de importante pentru spanioli. Zilele lor de fiesta au devenit un magnet pentru turiștii care își doresc să se relaxeze și să simtă că sunt în vacanță. Mulți își petrec vacanțele pe plajele de pe țărmul Mediteranei în lunile de vară, iar în celelalte anotimpuri vizitează monumentele istorice și admiră frumusețea naturii. Și asta pentru că Spania este înfloritoare în toate cele 365 de zile ale anului!

Franța, cea mai vizitată țară din lume

La nivel mondial, se pare că Franța este cea mai vizitată țară, găzduind zeci de milioane de turiști în fiecare an. Această țară are cel mai mare număr de stațiuni de schi din Europa, dar și o istorie bogată și o arhitectură minunată. Pe teritoriul său există nu mai puțin de 4.969 de castele, o atracție deosebită pentru călători, pe lângă capitala Paris, un oraș ce pur și simplu seduce cuplurile de îndrăgostiți.

 

Destinațiile internaționale sunt preferate de unii dintre turiștii români fie pentru stațiunile de vară, fie pentru locațiile deosebite și aventurile din orice anotimp. De altfel, odată cu ridicarea restricțiilor anti-COVID, interesul pentru vacanțe și călătorii în străinătate a revenit și chiar ar putea beneficia de un avânt important în perioada următoare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.