Top 3 paşi care ajută tenul să lupte cu imperfecţiunile

0

Oricâtă grijă am avea de tenul nostru, sunt zile în care oboseala acumulată ni se citește pe față. Spre deosebire de bărbați, femeile au avantajul de a-și putea ascunde imperfecțiunile, temporare sau permanente, cu ajutorul machiajului. Iată care sunt ajutoarele de nădejde la care putem apela cu încredere, pentru ca tenul nostru să-și recapete vitalitatea. 

Dacă în adolescenţă reuşeam să acoperim problemele specifice ale tenului cu un fond de ten potrivit, iată că, odată ajuns la maturitate, acesta întâmpină, din când în când, diverse probleme ce își pun amprenta asupra sa. Există perioade în care, fie din cauza oboselii acumulate, fie din cauze externe, precum condiţiile meteo sau un mediu necorespunzător, tenul nostru îşi pierde din luminozitate. 

Şi anotimpul cald, şi cel rece pot avea asupra pielii noastre acelaşi efect: uscarea excesivă, fie din cauza razelor soarelui, fie din pricina temperaturilor scăzute. Una dintre primele recomandări ale medicului constă în consumul de lichide, deoarece acesta ne ajută pielea să-şi păstreze elasticitatea şi previne uscarea acesteia. Însă acest lucru nu este suficient pentru a ne feri pielea de deshidratare, mai ales când factorii externi nu sunt favorabili. 

Pe lângă temperaturile din termometre, deseori, tenul nostru suferă modificări, acestea constând fie în deshidratare, fie în apariţia unor coşuri de mici sau mari dimensiuni sau chiar a cuperozei, adică a dilatării vaselor de sânge, sub forma unei reţele capilare roșii, în special în zona obrajilor. Toate acestea sunt probleme ale tenului matur, cu care majoritatea femeilor se confruntă ocazional. În lupta permanentă pentru obţinerea perfecţiunii, acestea apelează la câteva ajutoare de nădejde. Indicat ar fi ca, în momentul în care descoperim apariţia unor astfel de modificări pe tenul nostru, să consultăm, în primul rând, un medic dermatolog. 

Însă, dacă programarea la specialist este peste câteva săptămâni, cum se întâmplă deseori la medicii renumiţi, iată care sunt cele mai la îndemână ajutoare în lupta cu imperfecțiunile tenului:

  • Curăţarea corespunzătoare

Indiferent de problemele cu care se confruntă tenul nostru, curăţarea dimineaţa şi seara este esenţială, chiar și pentru un ten fără probleme. Aceasta are rolul de a elimina toxinele din stratul superior al tenului şi de a ajuta produsele cosmetice să aibă efectul scontat, prin pătrunderea lor cu uşurinţă. 

  • Hidratarea

Deşi multe femei au impresia greşită că tenul gras nu trebuie hidratat, considerând că are parte de suficientă hidratare prin excesul de sebum, specialiştii recomandă ca acest pas să fie urmat în cazul oricărui tip de ten. Atunci când există imperfecţiuni sau anumite tendinţe ale tenului, alegerea produselor de hidratare trebuie făcută cu mai multă grijă, pentru a obține cel mai bun efect. 

  • Fondul de ten sau BB cream-ul

Indiferent că folosim fondul de ten, pentru a ne bucura de o uniformizare a culorii tenului, sau că preferăm textura lejeră a unui BB cream, acestea trebuie să fie special create pentru tendinţele tenului nostru. Astfel, pentru un ten cu tendinţe de îngrăşare, un fond de ten ce conţine ulei nu va fi prietenos şi nici nu va aduce matifierea mult dorită. Deci, alegerea texturii potrivite a produsului pe care îl folosim pentru pielea noastră este prima decizie importantă. 

Indiferent de tipul de ten pe care îl avem, curăţarea acestuia dimineaţa şi seara este primul pas în orice rutină. Identificarea produselor potrivite nevoilor tenului nostru poate necesita timp, însă, odată găsite, acestea ne pot oferi o piele sănătoasă şi luminoasă, cu care să ne mândrim şi care să ne ofere un plus de încredere în propria persoană. 

Sursa foto: Shutterstock 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.