Timothee Chalamet îl va interpreta pe Bob Dylan într-un film de James Mangold

0

Tânărul actor Timothee Chalamet îl va interpreta pe Bob Dylan la începutul carierei sale muzicale într-un film în regia lui James Mangold, a informat luni site-ul de specialitate Deadline, citat de EFE.

Proiectul se va axa asupra controversatei perioade de la jumătatea anilor ’60 în care Bob Dylan a trecut de la o tânără vedetă a muzicii folk la un nou gen muzical, rockul.

Această schimbare, pe cât de influentă, pe atât de criticată pe scena muzicală din acel deceniu, a fost deja reflectată în ‘No Direction Home: Bob Dylan’ (2005), un film documentar regizat de Martin Scorsese. Fără un titlu confirmat, noul proiect se intitulează provizoriu ‘Going Electric’, aluzie la transformarea lui Dylan din cantautor folk în rocker.

Mangold va adapta scenariul acestui film după un text iniţial semnat de Jay Cocks (‘Gangs of New York’, 2002) având la bază cartea „Dylan Goes Electric! Newport, Seeger, Dylan, and the Night that Split the Sixties”, scrisă de Elijah Wald.
Nu va fi prima incursiune a lui Mangold în genul ‘biografic’ muzical, având în vedere că în 2005 el a lansat pe marile ecrane ‘Walk the Line’ despre legendarul Johnny Cash şi soţia sa, June Carter, cu Joaquin Phoenix şi Reese Witherspoon ca protagonişti.

Regizorul, cunoscut pentru versatilitatea sa cu…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.