Sunt folositoare dermatocosmeticele în tratarea acneei?

0

Specialiștii dermatologi recomandă ca, din toate produsele cosmetice de pe piață destinate tratarii acneei, să ne orientăm către cele dermatoscosmetice, care în general au trecut prin teste clinice riguroase și și-au dovedit eficiența și siguranța.

“Dermatocosmeticele pot fi folosite încă de la pubertate, atunci când apar primele semne de acnee, ba chiar preventiv în perioada adolescenței. Aceste produse sunt eficiente ca monoterapie în cazurile ușoare sau moderate de acnee, dar de cele mai multe ori ele însoțesc ca tratament adjuvant terapii farmacologice topice sau sistemice recomandate de medicul dermatolog. În cazurile de hiperandrogenism, de acnee indusă hormonal, dermatocosmeticele nu au eficiență ca monoterapie, ci doar în completarea tratamentelor hormonale”, declară doamna doctor Adina Șerban.

Dermatocosmeticele se găsesc, de obicei, în farmacii, însa paleta de opțiuni este largă: creme, loțiuni de curățare, geluri, spume, măști, tratamente s.a., astfel încât ajutorul farmacistului sau beauty adviser-ului poate fi util în alegerea unor produse cât mai apropiate de nevoile specifice ale fiecărei persoane, în functie de tipul de ten.

Cum functioneaza dermatocosmeticele

Produsele dermatocosmetice acneice functionează în moduri diferite, în functie de ingredientele lor active, care, în general, au ca scop inhibarea principalelor mecanisme implicate în etiopatogenia acneei: excesul de sebum, keratinizarea anormală, colonizarea bacteriană și inflamația.

“Astfel, dacă dorim diminuarea secreției de sebum, trebuie să căutăm produse care au în componența lor nicotinamidă si antioxidanți, precum cei din ceaiul verde sau derivați de vitamina C. Keratinizarea anormală implicată în formarea comedoanelor poate fi combătută prin utilizarea produselor pe bază de acid salicilic, acid linoleic, alfa-hidroxi acizi, lipo-hidroxi acizi si retinaldehida, derivat de vitamina A. Efect antibacterian îl…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.