Solutii pentru amenajarea holului
Amenajarea interioara a fiecarei case reflecta foarte mult caracterul si personalitatea oamenilor care locuiesc acolo. Si, de asemenea, pentru a mentine armonia corecta intre camerele unei case, nimic nu trebuie lasat la voia intamplarii. Si asta trebuie sa se vada de cand se deschide usa spre intrarea in casa. Sa stiti ca amenajarea holului este esentiala! Este cartea de vizita a fiecarei locuinte, deoarece din aceasta zona intelegem alegerile de stil pe care le-a facut proprietarul casei.
Multe persoane insa au unele dificultati in a face aceasta amenajare hol. De aceea, va propunem cateva idei de amenajare a acestui spatiu.
Foarte des, holul de la intrare are dimensiuni mici, deci putin spatiu disponibil. Insa, atunci cand metri patrati o permit, acesta este un spatiu care, pe langa dulapurile pentru jachete, se poate transforma intr-o zona multifunctionala prin introducerea unor biblioteci sau rafturi.
Intrare moderna si minimalista
A amenaja un hol modern, cu putine piese de mobilier, este sensul acestui tip de intrare. La nivelul mobilierului, puteti avea un singur dulap, cu linii usoare, cu sertare de depozitare pentru obiectele care vor fi depuse odata ce v-ati intors acasa. Pentru restul, totul reprezinta o “joaca” cu obiecte: o vaza mare, o rama si o lampa originala. O oglinda rotunda va creea armonie cu restul holului.
Intrare spatioasa
Atunci cand spatiul pentru a amenaja intrarea este amplu, puteti aseza un dulap pe un perete, iar pe celalalt un raft simplu si un pouf. Sau o piesa de mobilier mai mare decat consola simpla. Adaugarea unui suport de umbrela, o oglinda mare si o lampa completeaza zona.
Pentru a oferi personalitate unui hol, nu este nevoie sa umpleti spatiul cu o multime de piese de mobilier: doar o simpla consola sau o masa mica, cu un perete din piatra naturala sau un tapet ca fundal si ati terminat! Un aspect important de retinut este ca peretele sau tapetul trebuie sa fie intotdeauna bine iluminate. Mai ales tapetul (pe site-ul tettu.ro puteti gasi idei de folosire a tapetului) trebuie sa aiba o tema care sa se potrivesca bine cu restul mobilierului si care sa fie clar vizibila.
Intrare eleganta si rafinata
Pentru un hol elegant si rafinat trebuie sa ne bazam pe contrastul cromatic dintre un perete pictat cu nuante neutre (de exemplu, gri) si mobilier alb, suspendat. O oglinda la inaltimea maxima reprezinta o nota eleganta. Un divan deosebit ar avea o dubla utilizare: element particular pentru completarea mobilierului si, de asemenea, pentru a sta confortabil atunci cand va incaltati. Cu o iluminare potrivita, inclusiv spoturi incastrate in tavanul fals si corpuri de iluminat suspendate deasupra dulapului, holul ar fi, intr-adevar, deosebit.
Un hol colorat
Aceasta idee de hol merita o clarificare. Trebuie subliniat faptul ca nu exista o cromatica egala pentru toate holurile si nu este musai ca nuanta preferata sa se potriveasca cu spatiul dvs. Gustul personal in ceea ce priveste culoarea potrivita va fi important si trebuie sa il avem in vedere, dar trebuie sa tinem cont de alti factori care vor determina alegerea: podeaua si luminozitatea. Este esential sa faceti teste de culoare pe perete pentru a intelege care este cea mai potrivita pentru holul dvs. Astfel veti intelege daca este mai bine sa alegeti culori stralucitoare si indraznete sau pastel.
Exista cateva sfaturi fundamentale de urmat si de care sa tineti cont si pe site-ul tettu.ro. Ce ar fi sa aruncati o privire?