Societatea spune că sunt calitățile unei persoane de succes! 4 trăsături care te fac nefericită

0

Prosperitate financiară, carieră răsunătoare, posesiuni materiale însemnate, admirația celor din jur. Acestea sunt beneficiile pentru ceea ce înseamnă succesul în mod clasic. Dar până la vârful piramidei sunt multe obstacole de depășit, foarte multe sacrificii, de regulă pe plan personal, enorm de multă muncă. Și poate șansa aceea fără de care n-ai putea să realizezi nimic, indiferent cât de mult te-ai lupta. Iar, cel mai important, calitățile unei persoane de succes nu includ comportamentele toxice promovate de societatea de azi.

Competitivitatea exagerată

Competitivitatea are latura ei pozitivă. Te determină să crești, să evoluezi, iar persoana la care te reportezi trebuie să fii întotdeauna tu, nu altcineva. Problema apare când ne mistuie dorința acută de a câștiga, de a fi cel mai bun și căutăm inconștient persoane cu care să concurăm. Se strică relații intrând în competiție cu cei cu care ar trebui să facem echipă la birou, ori competitivitatea nu permite legarea de noi prietenii. Competitivitatea poate apărea chiar și în cuplu, pe care în timp îl va distruge lent și sigur. Calitățile unei persoane de succes nu ar trebui să ducă la însingurare sau relaționări superficiale, la o neliniște permanentă asociată cu nevoia constantă de mai mult succes.

Ești legată de laptop? Nu-ți imagina că ai una dintre calitățile unei persoane de succes

Tehnologia are o mulțime de avantaje, chiar ne ajută în mod real să fim mai eficienți, însă ea duce și la dependență. Să ai în permanență laptopul cu tine, telefonul să fie o extensie a ta, să răspunzi la mailuri indiferent de oră și în weekend… Nu înseamnă că ești prietenă cu tehnologia…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.