Smart shopping: ghid de cadouri pentru părinți

0

Indiferent dacă se apropie ziua părinților tăi sau te pregătești de pe acum pentru sărbători, putem admite un lucru: să le faci un cadou părinților tăi este mai dificil decât pare. Pentru că ei „nu își doresc niciodată nimic” sau, când își doresc, își doresc să fii tu fericit.

Însă știm că ai vrea să le oferi un cadou care poate fi împachetat cu fundiță roșie. Și, pentru că știm cât e de dificil, vrem să simplificăm acest proces pentru tine – de aceea ți-am pregătit un ghid de cumpărături care să te ajute în alegerea cadoului ideal. Deci, iată care sunt aspectele de care să ții cont în alegerea cadoului pentru ai tăi:

 

   1. De fiecare dată când le faci un cadou, asigură-te că vine din inimă

De cele mai multe ori, un cadou din inimă este neprețuit – indiferent de cât de mult (sau puțin) a costat. Iar părinții sunt cei care se bucură cel mai mult de darurile simbolice, cu o poveste în spate, care să le devină o amintire de-a ta.

Chiar dacă e o diferență de vârstă considerabilă între voi, aceasta se poate estompa atunci când alegi cadoul potrivit. Când spunem cadouri din inimă, ne referim mai ales la lucruri personalizate: părinții le adoră, pentru că simt că te vor avea mai aproape. Ce e important de ținut minte: depune efort în alegerea cadoului tău. Nu alege un produs la întâmplare, cu gândul că „gestul contează” – părinții tăi merită mai mult.

 

   2. Învață să gândești practic

Mamei tale îi place să gătească? Atunci poate e timpul să îi oferi un nou set de Oale, pentru că pe cele vechi le are de atât de multă vreme. Tatăl tău merge la pescuit? Dacă da, ce zici de o nouă undiță, mai bună decât cea pe care deja o are?

E important să gândești practic când le faci un cadou părinților tăi – cadoul pe care îl faci trebuie să fie din inimă, dar poate să aibă și o funcționalitate clară. Poate că ai tăi nu s-ar îndura niciodată să își cumpere…un espressor de cafea, să spunem. Cum ar fi să le faci tu această bucurie?

 

   3. Oferă-le timp

Chiar dacă pare superficial, ce-ai spune dacă le-ai oferi timp anul acesta alor tăi? Mai precis, timpul tău – anunță-i că vei sta în vizită mai mult decât de obicei. Mergi cu ei la cumpărături, du-i la medic, petreceți timp împreună.

Dacă îți permiți această investiție, ar fi minunat dacă ai reuși să-i scoți din oraș, chiar și pentru câteva zile. Dacă nu, scoate-i la restaurant și răsplătește-i pentru tot ce ți-au oferit. Dintre toate ideile pe care ți le dăm azi, cel mai probabil timpul tău va fi cel mai frumos cadou pentru părinți.

 

   4. Cumpără-le ceva ce nu au mai avut

Poate ai tăi încă nu au telefoane cu touchscreen – cum ar fi să îi înveți cum stă treaba cu noile tehnologii, luându-le telefoane performante? Un cadou ideal pentru părinți este să le oferi ceva ce nu au mai avut niciodată – poate fi o excursie într-un loc complet nou, un laptop mai performant, un gratar electric care să le ușureze munca.

Gândește-te la lucrurile pe care le menționează sau le apreciază la ceilalți și…transformă-le în realitate pentru ei. De la excursii și până la obiecte materiale, atunci când le oferi alor tăi ceva ce nu au mai avut niciodată, le imprimi din start conexiunea ta cu acel obiect. Adică, de fiecare dată când vor vorbi la telefon, își vor aminti că tu ești cel care le-a făcut acest cadou.

 

În final, un lucru e clar: oferă-le mai des cadouri alor tăi. Și nu neapărat cadouri materiale – ci timp și momente de calitate petrecute împreună. Vizitează-i mai des, du-i la restaurant, fă-le cumpărăturile și asigură-te că își fac analizele anuale. Însă nu uita nici de cadourile materiale, palpabile: la urma urmei, merită cu adevărat să aibă tot confortul din lume, iar dacă îl poți oferi, nu ezita să o faci.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.