Sfaturi nutriționale pentru prevenirea bolilor cardiovasculare

0

Bolile cardiovasculare se datorează tulburărilor de la nivelul inimii și vaselor de sânge. Cel mai important lucru în prevenție este, după cum știm deja, urmarea unei diete echilibrate, dar în multe cazuri nu înțelegem ce presupune aceasta.

Cea mai bună dietă după specialiști este dieta mediteraneană, caracterizată printr-un conținut ridicat de fructe, legume, pește albastru, leguminoase, nuci și ulei de măsline. Din acest motiv, în acest articol vă vom oferi sfaturi nutriționale pentru a preveni bolile cardiovasculare și urma o dietă sănătoasă pentru inimă.

Consumați fructe și legume în fiecare zi

Este indicat să consumați cinci bucăți de fructe și legume pe zi, dar nu mai mult de un suc zilnic, pentru că are un efect mai puțin sățios și nu are aceleași proprietăți nutriționale ca și întreaga bucată.

De asemenea, trebuie să evitați legumele preambalate sau ambalate, deoarece acestea au de obicei un conținut ridicat de sare. Este indicat să le pregătiți la aburi și, dacă este necesar, să le gătiți sau să le asezonați cu ulei de măsline.

Limitați sarea

S-a demonstrat că limitarea consumului de sare la 3 grame pe zi oferă aceleași beneficii pentru sănătate ca renunțarea la fumat.

Consumați cereale, dar integrale

Cerealele (orez, grâu, mei, secară etc.) care sunt consumate de obicei sunt în mare parte rafinate. Cu toate acestea, calitățile sănătoase ale celor integrale, care nu au fost prelucrate, sunt decisive, deoarece reduc riscul de diabet de tip 2, hipertensiune arterială, boli de inimă și chiar cancer.

Legume

Este necesar să introduceți legumele în dietă, dar trebuie să aveți grijă la prepararea acestora: este recomandat să evitați preparatele cu conținut ridicat de grăsimi (gătite, prăjite etc.).

Fructe uscate

Experții recomandă consumul regulat de nuci, deoarece s-a dovedit a fi benefic în menținerea sănătății cardiovasculare. Este suficient să mâncați 2-3 nuci zilnic, de exemplu, la micul dejun.

Mai mult pește și mai puțină carne roșie

Peștii precum sardinele, macroul, tonul sau somonul asigură grăsimi monosaturate și polinesaturate, precum și acizi grași esențiali, cum ar fi Omega 3.

 

Lactate degresate

Consumul de calciu din lapte și din derivații săi este esențial pentru evitarea osteoporozei, dar grăsimea este dăunătoare sănătății cardiovasculare. Din acest motiv, este indicat ca persoanele în vârstă să consume produse lactate degresate.

Ouă

Nu consumați mai mult de 4 ouă pe săptămână

Băuturi dulci și alcoolice

Evitați consumul de astfel de băuturi.

În plus, o parte importantă a dietei sănătoase pentru inimă constă în modul în care vă preparați mâncarea.

Pregătirea legumelor la aburi, carnea și peștele la grătar, evitarea gătirii de preparate foarte elaborate sau condimentate, limitarea consumului de sare la minimum constituie cea mai bună recomandare.

De asemenea, este indicat ca în dieta voastră să introduceți turmericul. Această plantă care se cultivă în India, sud-estul Asiei și America de peste 4000 de ani are multiple beneficii pentru sănătate.

În plus, specialiștii în alimentație recomandă, de asemenea, să serviți cinci mese pe zi: mic dejun, gustare, prânz, gustare și cină. Acest lucru vă împiedică să mâncați între mese diverse lucruri nesătoase. Și, bineînțeles, faceți exerciții: mergeți pe jos măcar jumătate de oră pe zi, dimineața. Este suficient pentru a avea grijă de sănătatea inimii.

Acestea fiind zise vă sfătuim să aveți grijă așa cum cum se cuvine de sănătatea voastră, căci Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate totul e nimic (Arthur Schopenhauer). Și dacă vreți să aflați mai multe informații utile despre sănătate, despre cum să mâncați sănătos etc., intrați pe https://poise.ro/. Multă sănătate vă dorim!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.