Rochia purtată de Sorina Pintea contează? Atunci de ce nu vorbim și despre costumele bărbaților din politică?

0

Rochia purtată de Sorina Pintea, ministra sănătății, la o vizită/tăiere obligatorie de panglică pe unul dintre șantierele sănătății patriei a devenit ieri subiect de dezbatere pe Facebook. Nu chiar dezbatere, pentru că nu am văzut încă pe nimeni care să spună că Sorina Pintea ar avea dreptul să poarte orice dorește. De fapt, tot ce am văzut a fost că Sorina Pintea, ca și Viorica Dăncilă, sunt judecate pentru alegerile lor vestimentare. Deși cred că ne este tuturor clar că avem suficiente motive cu adevărat serioase pentru care să le judecăm.

Mai întâi au venit ironiile – ținta, Sorina Pintea, a purtat o rochie Red Valentino pe șantierul de la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Rochia costă 2.210 dolari, deci cum a îndrăznit? Apoi, au apărut știrile de presă. În știri, ținuta purtată de Sorina Pintea a fost pusă alături de eterna broșă Chanel pe care o afișează de ceva vreme Viorica Dăncilă. Broșă despre care e foarte posibil să fie o încercare de a comunica ceva, asemeni lui Madeleine Allbright, care nu doar că avea o colecție spectaculoasă de broșe, dar le și folosea țintit (astfel că, târziu în viață, a și scris o carte despre ele și semnificațiile lor, atunci când au fost purtate în contexte politice importante). Firește că nimeni nu a ratat țintele aici – sunt foarte ușoare – iar faptul simplu că Viorica Dăncilă și-a afișat broșa Chanel și rochia Fendi într-o vizită în comuna Bogați invită la glume. Dar ce spun aceste glumițe despre felul în care ne raportăm noi la politică?

Nimic nou, de fapt.

În cazul ministrei Sorina Pintea, au fost comentate oportunitatea, prețul și gustul îndoielnic. Și, ce e drept, pare nefiresc ca un politician de stânga…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.