Rețeta Boromir de Minciunele Pufoase și Fragede

0

Îți aduci aminte de minciunelele din copilărie, acele fundițe cu miez pufos și aromat? Sunt deliciile fragede la interior și crocante la exterior, care ne duc îndată cu gândul la momentele în care bunica sau mama ne surprindea cu multe bunătăți. 

Cum tradiționalele minciunele se numără printre preferatele noastre, ne-am propus să te surprindem cu o rețetă simplă de fundițe pe care le prepari rapid și fără prea mult efort. Cu Făina albă superioară Boromir obții textura perfectă și un gust de care nu te vei sătura. 

Minciunele, fundițe sau uscățele 

Savurate ca gustare dulce sau desert delicios, minciunelele te cuceresc complet cu farmecul lor atemporal. Numite și fundițe, uscățele și ciurigăi, aceste minunații dulci se deosebesc prin forma lor de fundiță, contrastul de texturi, dar și prin gustul lor aromat ce te duce cu gândul la gogoși. 

De obicei acestea nu se prepară cu drojdie, însă pe măsură ce se rumenesc ele capătă textura și gustul unor gogoși. Când am preparat aluatul, am folosit și o linguriță de praf de copt. Astfel am obținut o textură mai pufoasă. Dacă vrei ca minciunelele să iasă foarte crocante, poți renunța la praful de copt. 

Pentru ca miezul lor să iasă foarte fraged și aromat, te sfătuim să prepari aluatul cu iaurt grecesc cu 10% grăsime sau cu smântână. De asemenea, pe lângă esența de vanilie, poți folosi și esență de rom. Aroma de vanilie poate fi completată foarte bine și cu coajă rasă de lămâie. 

Cum obții forma de fundiță? 

După ce ai întins aluatul cu sucitorul pe masa de lucru, îl tai în fâșii lungi folosind o rolă de tăiat pizza sau un cuțit foarte bine ascuțit. Apoi tai fășiile pe diagonală ca să formezi romburi, pe care le vei cresta în mijloc. Ca să obții forma minunată de împletitură, trebuie să introduci prin tăietura din mijloc unul dintre colțurile rombului. Cât se poate de simplu!

Minciunelele perfecte din Făina Boromir 

Făina albă superioară Boromir le conferă minciunelelor un gust inconfundabil. În prepararea Făinii Boromir folosim doar boabe de grâu atent selecționate, astfel încât să ai parte de o experiență deosebită. Pe blog ți-am pregătit mai multe rețete de bunătăți preparate cu cea mai fină făină. De la rețetele de clătite pufoase sau subțiri, gogoși și papanași prăjiți, până la cele de gofre belgiene și colțunași cu brânză, rețetele Boromir se întrec în savoare pe blogul nostru. 

Făina Boromir te așteaptă la un click-distanță, pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești nenumărate ingrediente indispensabile precum făina pentru cozonac, mălaiul superior, dar și delicii perfecte de savurat în clipele de răsfăț. Mai poți comanda din Colecția Boromir Cozonacul Pricomigdală cu creme fine și miez pufos, Checurile Ciocco și Prăjiturile Îngerilor cu arome exotice. Găsești trei sortimente inedite: cu cremă catifelată de fistic, mango sau cocos. 

Dacă îți plac fursecurile cu unt, atunci sigur vei găsi ceva pe placul tău în gama variată de Butter Cookies Boromir. Vei îndrăgi textura crocantă la exterior, și ușor fragedă la interior. Printre acestea se numără șprițate cu vișine, minitarte cu nuci, năsturași cu unt, fursecuri cu cipsuri de ciocolată, plus multe altele! 

Ingrediente minciunele 

  • 500g Făină albă superioară Boromir 
  • 250g iaurt grecesc sau smântână grasă 
  • 2 ouă 
  • 60g zahăr 
  • 1 linguriță esență rom 
  • 1 1/2 linguriță esență de vanilie sau 1 păstaie de vanilie 
  • 1 linguriță praf de copt 
  • vârf de sare 
  • ulei pentru prăjit 

Pentru servire: 

  • zahăr pudră 
  • scorțișoară 

Mod de preparare fundițe 

PASUL 1 

Într-un bol mare, amestecă bine iaurtul cu esența de vanilie, ouăle, zahărul, esența de rom și sarea. Pentru un plus de gust, adaugă și coaja rasă de la o lămâie. 

PASUL 2 

În continuare, trebuie să cerni Făina Boromir împreună cu praful de copt, după care o poți combina cu compoziția de mai sus. Frământă cu mâna până când obții un aluat neted și nelipicios. 

PASUL 3 

După ce ai pudrat masa de lucru cu făină, întinde aluatul cu sucitorul. Foaia de aluat ar trebui să aibă o grosime de aproximativ 1 cm. Taie aluatul în fășii lungi cu ajutorul unei role de tăiat pizza. Apoi taie fășiile pe diagonală astfel încât să obții romburi. În mijlocul fiecărui romb trebuie să faci o tăietură de 1-2 cm. Trece prin tăietură unul dintre colțurile rombului. Repetă procedura pentru fiecare fundiță. 

PASUL 4 

Încinge uleiul într-o tigaie adâncă și rumenește minciunelele pe fiecare parte până când capătă o culoare aurie. Pe măsură ce le scoți, pune-le pe șervețele absorbante de bucătărie. Înainte de servire este musai să le pudrezi cu zahăr pudră și scorțișoară. Merg foarte bine servite și cu un gem dulce-acrișor. Savurează-le calde alături de oamenii dragi! Poftă bună! 

Te așteptăm pe boromirmarket.ro și pe blog cu mai multe surprize dulci. Alături de Boromir, redescoperi gustul autentic al bunătăților cu tradiție!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.