Renovezi livingul? Ține cont de aceste trucuri de designer profesionist

0

Livingul este una dintre cele mai importante încăperi dintr-o casă. În living îți primești invitații, petreci timp cu familia, te uiți la filme sau pur și simplu te relaxezi. Din aceste motive este foarte important ca stilul pe care îl alegi pentru amenajarea livingului să se plieze pe nevoile tale, să ofere funcționalitate și să aibă un design aparte, modern combinat cu personalitatea ta. Mai jos vei regăsi câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți redecorezi livingul. Dacă vrei ca modificările să fie mari și cu impact mai pronunțat, poți schimba și mobila, iar pe scauneonline.ro vei găsi peste 600 de modele de scaune.

Primii pași pentru o renovare perfectă

Evaluează starea locuinței. Primul pas pentru orice proiect desfășurat în casa ta constă într-o evaluare. Cu ajutorul acesteia vei descoperi tipul și complexitatea modificărilor pe care trebuie să le faci, dar și materialele de care ai nevoie.

Separă lucrurile. După ce scoți mobila pentru a putea lucra cu ușurință, sortează lucrurile în „bune de păstrat” și „de aruncat”. Orice lucru care poate fi depozitat folositor trebuie depozitat undeva în siguranță. Acest lucru te va ajuta să ai mai mult spațiu pentru a putea desfășura lucrările.

Verifică instalațiile și scurgerile. În acest pas este bine să verifici dacă toate instalațiile electrice și sanitare, dar și scurgerile, sunt funcționale. Unele pot fi reparate, altele nu, așa că acum e momentul să faci și înlocuirile de care ai nevoie.

Trucuri importante pentru amenajarea livingului

Vopsește pereții în nuanțe deschise, care te vor ajuta să mărești vizual livingul mic. Dacă nu îți place albul, poți alege crem, bleu, gri deschis, culoare piersicii sau rose. Toate sunt nuanțe plăcute, deschise și luminoase.

Nu încărca livingul, ci limitează-te la câteva piese de mobilier.  O canapea, o măsuță de cafea, câteva rafturi și câteva scaune pot fi suficiente. 

Alege mobilier de dimensiuni reduse, asemenea livingului tău. O canapea mai mare îți oferă mai mult confort, dar dacă ai un living mic, alege o canapea cât mai compactă, care să nu ocupe foarte mult spațiu.

Încearcă să  nu încarci prea mult pardoseala. Dacă livingul va fi aglomerat la nivelul pardoselii, vei micșora și mai mult încăperea. Evită, de asemenea, și mobilierul cu aspect greu ce se montează direct pe pardoseală. Piesele cu picioare sunt mai delicate, iar  pentru un living mic înseamnă un plus.

Dacă ai tavanul jos, există două trucuri care te vor ajuta să ascunzi acest defect al livingului tău. Un truc constă în aplicarea unui tapet decorativ cu dungi verticale, care creează senzația de înălțime. Al doilea truc constă în folosirea unui tablou supradimensionat în calitatea de punct de atracție. Acesta va distrage atenția de la tavan.

Oglinzile sunt ideale într-un living mic. Acestea măresc vizual o încăpere. Dacă o amplasezi pe peretele opus ferestrei, oglinda va reflecta într-un mod deosebit lumina naturală, mărind și volumul încăperii.

Folosește mai mult copuri de iluminat, nu doar unul singur. Chiar dacă livingul tău este mic, o lustră nu va fi de ajuns. Designerii spun că iluminatul local face minuni. Folosește aplice, veioze, lampadare sau spoturi decorative.

Folosind aceste trucuri, orice încăpere mică va părea mare, iar tu vei investi o sumă acceptabilă. Cu puțin bun gust vei reuși să încadrezi propriul stil în casa ta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.