Rata la credit este prea mare pentru bugetul tău? Iată trei soluții pe care le poți aplica rapid

0

Lună de lună, constați că banii nu îți mai ajung așa cum se întâmpla înainte. Chiar dacă faci eforturi pentru a ține în frâu cheltuielile, banii par să îți scape din mână… Cu o săptămână înainte de salariu, abia dacă ai bani pentru cheltuielile de bază și te vezi chiar nevoită să amâni plata unor facturi.

Sunt chiar luni în care trebuie să te împrumuți pentru a face față financiar zilelor dinaintea salariului. Rata la creditul contractat în urmă cu ceva timp pare să fie una dintre probleme. E drept că și prețurile au mai crescut, dar parcă înainte de descurcai mult mai bine cu banii.

Ce poți face în acest caz? Ai mai jos câteva idei care sperăm că te vor ajuta.

  1. Optimizează bugetul familiei

Uneori, este greu să trecem pe o hârtie ceea ce câștigăm și ceea ce cheltuim, dar acest buget scris va funcționa ca o oglindă care ne va arăta unde greșim. Astăzi, lucrurile sunt foarte simple: putem avea o agendă, dar putem face și un buget în Excel sau folosi o aplicație de buget descărcată pe telefon.

Odată ce știi pe ce se duc banii tăi, vei putea identifica acele zone în care cheltuielile sunt prea mari.

De regulă, cu puțină atenție putem reduce semnificativ anumite cheltuieli, fără a ne schimba radical stilul de viață. Pachetul de prânz în loc de comanda la catering ne poate salva o sumă importantă în fiecare lună. La fel și o listă de cumpărături pe care să o facem când mergem la supermarket, nu înainte de a verifica ce provizii avem deja. Multe persoane aruncă mâncare și cosmetice care expiră, de ce să nu optimizăm această zonă?

Economii putem face și atunci când nu apelăm la mașină pentru a ne deplasa pe distanțe scurte, când facem ordine în dulap și nu mai cumpărăm haine de care nu avem neapărată nevoie (știi câte femei au o mulțime de bluze sau pantaloni de care au uitat, pur și simplu?)… și în o mulțime de alte situații.

Partea frumoasă este că nu trebuie să renunți la toate acestea, ci doar să optimizezi în zonele în care există risipă sau exagerări.

  1. Identifică o sursă de venit suplimentar

Greu, dar nu imposibil! Uneori, putem acoperi toată rata la împrumuturile bancare pe care le-am accesat suplimentând veniturile pe care le avem. Cel mai simplu este să te remarci la serviciu și să negociezi apoi cu șeful tău o mărire de salariu.

Poți încerca și varianta orelor suplimentare, dar și monetizarea unei pasiuni sau a unor cunoștințe pe care le ai. Meditații la materiile pe care le cunoști, vânzarea de prăjituri sau obiecte handmade, toate acestea sunt accesibile multora dintre noi, dar puțini reușim să ne suplimentăm veniturile în acest mod.

O variantă care te poate ajuta să plătești pe loc una sau mai multe rate la creditul ipotecar sau de nevoi persoanele pe care îl ai, este să vinzi câteva dintre lucrurile pe care le ai în plus. Rolele pe care nu le-ai folosit de ani de zile, al doilea televizor pe care nu îl deschizi decât când ai musafiri, hainele prea multe, prea mici sau prea mari… Multe persoane apelează la diverse site-uri pentru a vinde diverse obiecte care nu le sunt necesare!

Avantajele? De loc de neglijat! Faci ordine, îți e mai ușor să gestionezi obiectele pe care le folosești cu adevărat, te bucuri de o casă mai primitoare… Eliberezi timp pe care îl poți folosi mai plăcut sau mai util.

  1. Refinanțează creditul existent

Ratele pe care le avem sunt uneori prea mari pentru că am accesat un credit mai vechi, în condiții mult mai puțin avantajoase pentru noi. Refinanțarea creditului este în acest caz soluția potrivită.

De exemplu, ING Bank îți oferă posibilitatea de refinanțare a creditelor pe care le ai prin cu creditul de nevoi personale ING Personal. Acesta îți permite să îți achiți creditele de nevoi personale, overdraft-urile/descoperirile de cont sau cardurile de credit pe care le ai deja printr-un singur credit, rapid și simplu de obținut.

În anumite condiții, poți obține creditul de refinanțare chiar din ING Home’Bank, fără a mai trece pe la bancă. Intră pe site-ul ING pentru a afla mai multe detalii despre creditele de refinanțare oferite de bancă.

Așadar: optimizează bugetul pe care îl ai, identifică o sursă de venit suplimentar și fă-ți calculele pentru a vedea dacă nu cumva soluția pentru a avea o rată mai mică nu este chiar refinanțarea creditelor existente. Alege varianta potrivită pentru familia ta pentru a-ți optimiza bugetul și a te descurca mai bine cu banii!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.