Protest pentru victimele violenței domestice, lăsate fără adăpost de Primărie

0

Casa Invicta, un centru operat de Asociația Anais și singurul centru din țară care primește în regim de urgență, nonstop, victimele violenței domestice, își va înceta activitatea de la 1 mai, din cauza opririi finanțării din partea Primăriei Municipiului București.

„Primăria Municipiului București e complice cu agresorii și lasă femeile fără singurul adăpost non-stop pentru victimele violenței domestice!, spunea apelul publicat pe rețelele de socializare de trei organizații care susțin drepturile femeilor, Centrul Filia, Feminism România și E-Romnja.

Casa Invicta a funcționat vreme de doi ani, timp în care peste 350 de femei au primit găzduire și/sau consiliere acolo. Dintre acestea, arătă comunicatul evenimentului, 104 femei și 128 de copii au ajuns la adăpost după ora 16.30, când programul adăposturilor din Capitală destinate victimelor violenței domestice se oprește. Tocmai de aceea este importantă existența unui centru care primește oamenii nonstop, în condițiile în care violența nu se întâmplă după programul adăposturilor controlate de Primărie.

Victimele violenței domestice, lăsate fără adăpost

În primă fază, Primăria a declarat că nu mai există buget pentru acest adăpost, însă, în urma declarațiilor Asociației Anais și ale organizațiilor care sprijină femeile și victimele violenței domestice, atitudinea Primăriei s-a transformat într-o campanie de denigrare la adresa asociației care operează centrul, spun activiștii.

Primăria susține astăzi că a încetat colaborarea cu Asociația Anais, și nu finanțarea acesteia, dar și că nu continuă finanțarea pentru că centrul nu mai are licență. De partea cealaltă, activiștii susțin că centrul a funcționat vreme de doi…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.