Probleme la feminin

0

Femeile, de-a lungul vietii, au experiente si probleme complexe, care necesita o atentie deosebita. O femeie trebuie sa fie mereu atenta cu starea de sanatate, mai ales cea a aparatului reproducator. In special daca se doreste conceperea unui copil, controalele frecvente la medicul ginecolog si evaluarea starii de sanatate sunt lucruri obligatorii, ce trebuie facute cel putin o data pe an.

Pentru multe femei, a aduce pe lume un copil reprezinta cea mai mare realizare. Insa, se intampla adesea ca o femeie care ramane insarcinata sa nu isi dea seama de asat in primele luni. Desi simptomele unei sarcini sunt clare, in unele cazuri acestea lipsesc cu desavarsire. Totusi, orice femeie care a adus pe lume un copil, stie ca o sarcina se simte inclusiv undeva in adancul sufletului ei.

Si totusi, pentru a fi sigure de sarcina, cel mai bine este sa mergeti la un control. Insa, pana la intalnirea cu medicul ginecolog este indicat sa efectuati un test de sarcina. Acestea se gasesc in farmacii si costa foarte putin. Eficienta lor este de 99.9%. Instructiunile sunt foarte clare, iar, daca acestea nu ne ofera un rezultat clar (se poate intampla), putem sa le repetam. Dar dupa cat timp de la ultimul act sexual neprotejat trebuie sa efectuam un astfel de test ?

Totul depinde de nivelul de hormoni beta hcg din organism, care din momentul in care ramaneti gravida creste exponential pana la a douasprezecea saptamana de sarcina. Cu cat testul de sarcina este mai sensibil la mici modificari ale beta hcg, cu atat este posibil sa se efectueze testul mai devreme. Sensibilitatea testului este indicata pe pachet sub forma de mlU / ml si, de obicei, variaza de la 10 mlU / ml la 40 mlU / ml. Cu cat este mai mic numarul, cu atat este mai sensibil testul si poate fi utilizat din timp. Dupa un act sexual neprotejat, asteptati aproximativ 15 zile si apoi faceti testul: rezultatul va fi concludent.

Daca ciclul menstrual intarzie, sfatul este sa asteptati inca 3-4 zile. Daca  doriti mult sa ramaneti insarcinata, corpul dvs. este, de asemenea, influentat de asteptari si dorinte, de stimuli sociali si emotionali. Acest lucru poate duce la un dezechilibru hormonal care modifica simptomele premenstruale si lungimea ciclului menstrual. Prin urmare, nu are sens sa faceti testul dupa o singura zi de intarziere: lipsa ciclului se poate datora multor factori si trebuie sa acordati corpului dvs. timp pentru a reactiona. Este de preferat sa efectuati testul dimineata, de indata ce va treziti, cand concentratia de beta hcg in urina este mai mare.

Daca insa nu reusiti sa ramaneti gravida, ar trebui sa mergeti la medic. Exista multiple cauze si una din acestea este endometrioza. Endometrioza este o afectiune feminina destul de dureroasa, din cauza migrarii tesutului endometrial – prezent in cavitatea uterina – in alte zone decat locul sau fiziologic. Endometrioza si, prin urmare, iesirea din endometru, implica in general ovarele (endometrioza ovariana), intestinul (endometrioza intestinala) sau tesutul care aliniaza pelvisul, neafectand in mod normal zonele dincolo de regiunea pelvina.

In cazul in care endometrioza implica ovarele, se pot forma si chisturi, numite chisturi endometriale. In cazuri rare, aceasta afectiune poate provoca, de asemenea, probleme de fertilitate, dar, din fericire, exista tratamente specifice menite sa evite aceste disconforturi. Principalul simptom si disconfort al endometriozei este o durere pelvina puternica, acuta in coincidenta cu ciclul menstrual.

Problemele femeilor sunt multe si complexe, insa cu grija si prin controale regulate, toate acestea pot fi prevenite sau vindecate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.