Pregătirile pentru prima partidă de pescuit: 10 cumpărături necesare

0

Unul dintre cele mai populare hobby-uri din lume este pescuitul, practicat de milioane de oameni de toate vârstele, de pe toate continentele. Fie că este vorba despre pescuit în râuri de munte, în largul mării, la copcă sau în stufărișul bălților, această străveche îndeletnicire aduce aceeași relaxare și stare de bine tuturor pasionaților ei.

Iată care sunt cele mai importante 10 cumpărături necesare pentru prima partidă de pescuit, ca să te bucuri de orele petrecute pe malul apei, în natură:

  • Undiță de pescuit

Primul accesoriu pe care trebuie să-l achiziționezi ca pescar este o undiță. Este recomandabil să începi cu o undiță telescopică pe care s-o reglezi în funcție de nevoile tale. Dacă vrei să pescuiești la distanță ai nevoie de o lansetă la care trebuie să adaugi și o mulinetă. 

  • Mulinetă

Mulineta reprezintă un dispozitiv special pentru pescuit cu lanseta, care este fixat pe vergile de pescuit și constă într-o bobină cu manivelă pentru înfășurarea firului și un mecanism de frânare. Se recomandă pescarilor cu ceva experiență, dar merită să încerci un model simplu de mulinetă cu tambur fix sau cu tambur rotativ, ca să înveți cum să pescuiești la distanță de mal.

  • Fire de pescuit

Ai de ales dintr-o largă varietate de fire de pescuit, sau linii de pescuit cum li se mai spune. Caracteristicile după care achiziționezi aceste accesorii esențiale sunt rezistență la rupere, diametru, culoare, elasticitate, flotabilitate, rezistență la abraziune. Însă prima decizie pe care trebuie s-o iei este dacă vrei fire monofilament (fluorocarbon) sau multifilament (textile). 

  • Nade și momeli

Câți pescari, atâtea momeli spune o vorbă din bătrâni. Totuși, dacă te informezi de pe site-urile de specialitate, vei vedea că sunt câteva repere: la caras se recomandă râmă sau mămăligă, iar la crap porumbul sau cubulețul de mălai. Dintre momelile artificiale ai de ales între voblere, năluci, jiguri, spinnere sau lingurițe.

  • Cârlige de pescuit

Ca să-ți fie ușor să alegi dintre zecile de modele și mărimi, uită-te după numărul marcat pe cârlige de pescuit, pentru că numerele mici înseamnă cârlige de dimensiuni mari. Dacă vrei să prinzi pești mai voluminoși precum somnul, alege cârlige în formă de ancoră.

  • Plumbi 

Pregătirile pentru prima partidă de pescuit trebuie să cuprindă și achiziționarea de plumbi și momitoare, pentru echilibrarea firelor de pescuit și aducerea momelii la adâncime în apă. Deși i se spune plumb conform tradiției pescărești, greutatea pe care o pui pe fir este realizată din alte metale, care nu sunt toxice și nu prezintă un pericol pentru mediu, precum bismut, tungsten sau chiar pietre naturale. 

  • Momitoare

Printre cumpărăturile necesare se numără și momitoarele, care atrag prada în zona unde pică firul de pescuit. Poți să alegi dintr-o largă varietate de greutăți și forme de momitoare: culisante, plate, cu striații, cu tijă detașabilă.

  • Plasă de pescuit

O partidă de pescuit reușită are nevoie de un accesoriu pentru prinderea peștilor pe care i-ai ademenit în firele de pescuit. Cele mai potrivite sunt niște plase de pescuit speciale, pe care le găsești aici în multe variante și modele, ca să folosești setci, năvoade și alte plase pescărești cu frânghii și plutitoare.

  • Geanta pescarului

Ca să te deplasezi ușor între locurile de pescuit și să fii sigur că ai luat tot ce-ți trebuie, achiziționează o geantă pentru pescari, realizată din materiale rezistente și dotată cu diverse compartimente speciale pentru cutii plute,  carlige, varteje, plumbi , arici și monturi. 

  • Scaun rabatabil

Vei sta ore bune pe malul apei, așteptând să prinzi peștele cel mare sau alți peștișori mai mici, dar mai numeroși. Așa că trebuie să achiziționezi un scaun rabatabil, care să fie ușor de transportat și să-ți asigure confortul necesar, pentru ca ziua de pescuit să fie cât mai relaxantă.

Organizează cu grijă pregătirile pentru prima partidă de pescuit și asigură-te că ai făcut toate cumpărăturile necesare pentru noul tău hobby, ca să te bucuri de clipe minunate în natură.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.