Povestea uneia dintre cele mai ascultate piese de Revelion: Abba, Happy New Year

0

(Un an nou fericit/ Poate cu toții avem un vis din când în când/ despre o lume în care fiecare vecin îți e prieten…)  

Refrenul melodiei ‘Happy New Year’ cântate de ABBA este, probabil, cel mai ascultat în noaptea de Revelion, după clasicul ‘La mulți ani cu sănătate!’. Deși acum e un mega hit, drumul spre fruntea clasamentelor nu a fost deloc ușor. Piesa, lansată în 1980, a așteptat aproape două decenii ca să devină celebră în toată lumea.

‘Tăticule, nu te-mbăta în ziua de Crăciun’

Ideea melodiei le-a venit celor doi compozitori ai trupei, Benny Andersson și Bjorn Ulvaeus. Dar planurile lor nu erau să lanseze un single care și azi e cântat de o lume întreagă de Anul Nou, ci pur și simplu o melodie care să facă parte dintr-un musical: băieții de la ABBA intenționau să colaboreze cu celebrul umorist John Cleese, fondatorul nu mai puțin faimosului grup comic Monty Python.

Așa că s-au întâlnit, în ianuarie 1980, și au discutat despre un musical. Compoziția avea titlul de lucru „Daddy Don’t Get Drunk on Christmas Day’ („Tăticule, nu te-mbăta în ziua de Crăciun’), ceea ce era suficient de ispititor pentru John Cleese! Dar planurile nu s-au materializat, așa că ABBA a înregistrat în februarie piesa în forma actuală, scrie unsitedemuzica.ro.

Un succes…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.