Petiție pentru asigurarea echipamentelor medicale necesare tratării bolnavilor cu coronavirus

0

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu face un apel și ne îndeamnă să semnăm petiția inițiată de Declic, o organizație neguvernamentală, către Ministrul Sănătății, Victor Costache, Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Prin această petiție se solicită suplimentarea urgentă a numărului de paturi din secțiile de terapie intensivă (ATI) necesare tratării persoanelor infectate cu coronavirus și asigurarea echipamentelor medicale, precum aparate de ventilație mecanică, kituri de testare, măști, dezinfectanți și costume de protecție pentru personalul medical din spitale.

„Sunt dr. Vasi Rădulescu și mi-am dedicat mare parte din timp educației medicale. Am scris în ultimii ani despre prevenție, cum să recunoaștem bolile, ce să facem în caz de urgență.

Am criticat constructiv atunci când lucrurile în sistemul nostru de sănătate nu erau cum trebuie. Am lăudat atunci când a fost cazul. Absolut tot ce am amintit se împletește în actuala problemă cu noul coronavirus – avem fără doar și poate o urgență, e nevoie de educație medicală, dar e imperios necesar și să arătăm că nu suntem pregătiți și măsurile luate rapid pot fi salutare.

Declarațiile experților arată că suntem pe scenariul Italiei, dar cu aproximativ 19 zile în urmă pe curba infecției. Asta înseamnă că ne putem trezi cu mii de cazuri Covid-19 în săptămânile viitoare, iar dacă se păstrează proporțiile de complicații, nu vom avea unde să tratăm formele severe, dintre care majoritatea necesită intubație și ventilație mecanică. Avem de luptat cu un virus foarte contagios și trebuie să conștientizăm că lupta asta o…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.