Peste 107.000 cazuri de infectare, în 99 de ţări şi teritorii

0

De la apariţia noului coronavirus în decembrie 2019, au fost înregistrate 107.021 de cazuri de infectare în 99 de ţări şi teritorii, 3.648 de oameni pierzându-şi viaţa, potrivit unui bilanţ difuzat de AFP duminică şi valabil pentru orele 11:00 GMT, alcătuit pe baza unor surse oficiale, între care informări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Ţările cele mai afectate după China sunt Coreea de Sud (7.313 cazuri, 48 decese), Iranul (6.566 cazuri, 194 decese), Italia (5.883 cazuri, 233 decese) şi Franţa (949 cazuri, 16 decese). În China s-au înregistrat 80.695 de cazuri, dintre care 3.097 de decese.

Potrivit Reuters, care citează Comisia de Sănătate Naţională din China, răspândirea încetineşte în această ţară. Din cele 44 de cazuri noi confirmate, 41 au fost înregistrate în Wuhan, epicentrul epidemiei. Oraşele din China relaxează treptat măsurile de carantină impuse în urmă cu mai bine de o lună, scrie sursa citată.

Totodată, Beijingul a raportat şi două cazuri noi de infectare cu coronavirus „importate” din Italia şi din Spania, potrivit autorităţilor locale din domeniul sănătăţii, citate de Xinhua. Cei doi pacienţi au fost transferaţi la spitale din capitala Chinei pentru a primi tratament.

Potrivit dpa, un proeminent activist chinez şi fost profesor de drept, care a dispărut luna trecută după ce a criticat felul în care guvernul de la Beijing a gestionat criza coronavirusului, a fost pus sub acuzare pentru „incitare la subminarea puterii de stat”, conform unor declaraţii postate online de prieteni şi rude ale bărbatului.

Xu Zhiyong, care a spus despre preşedintele chinez Xi Jinping că este complet în afara subiectului şi i-a cerut să demisioneze, a fost plasat sub „supraveghere într-un loc desemnat”, potrivit surorii lui, care susţine că nimeni, nici măcar avocaţii lui, nu are dreptul să-l viziteze. dpa notează că acuzaţia de subminare a…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.