Papa Francisc se va întâlni cu una dintre verișoarele sale, o călugăriță misionară, în timpul vizitei sale în Thailanda

0

Papa Francisc se va întâlni cu una dintre verişoarele sale, călugăriţa misionară Ana Rosa Sivori, în timpul vizitei oficiale pe care o va întreprinde în perioada 20-23 noiembrie în Thailanda, ţară cu populaţie majoritar budistă, ce a fost vizitată pentru ultima dată de un suveran pontif în urmă cu 35 de ani, informează Reuters şi AFP.

Într-o şcoală catolică dintr-o regiune izolată din Thailanda, sora Ana Rosa Sivori, în vârstă de 77 de ani, a îngenunchiat într-o capelă pentru a se ruga la începutul zilei de cursuri şcolare.

De asemenea, această călugăriţă catolică numără zilele care au mai rămas până când se va întâlni din nou cu unul dintre verişorii ei preferaţi, papa Francisc. Sau, aşa cum îi spune ea, Jorge. Cei doi şi-au petrecut împreună copilăria în Argentina.

Sora Sivori, care trăieşte în Thailanda de peste 50 de ani, va călători alături de papa Francisc în calitate de translator oficial al său, în perioada în care liderul de la Vatican va vizita această ţară din Asia de Sud-Est, de miercuri până sâmbătă.

„Pentru mine, este o plăcere faptul că el va veni aici. Nu m-am gândit niciodată că va veni în Thailanda”, a declarat sora Sivori într-un interviu pentru Reuters.

„Sunt bucuroasă pentru oameni. Vreau ca oamenii să îl vadă, să fie aproape de el”, a adăugat ea.

Cei doi verişori, ai căror bunici au fost fraţi, au crescut împreună într-o numeroasă familie catolică din Argentina.

Sora Sivori a dezvăluit că ei nu erau foarte apropiaţi în copilărie, întrucât Jorge Mario Bergoglio – numele real al papei – este cu şase ani mai mare decât ea.

Ana Rosa Sivori s-a alăturat ordinului catolic încă din tinereţe şi călătoriile sale întreprinse în calitate de călugăriţă misionară au dus-o până în Thailanda, unde locuieşte din 1966, lucrând în numeroase şcoli de pe teritoriul…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.