Organizarea unei nunți clasice: 7 aspecte esențiale
Nunta reprezintă celebrarea iubirii și legarea destinelor, iar un astfel de eveniment este important în viața fiecărui cuplu. Așa că dacă urmează să faci marele pas alături de persoana iubită, iată care sunt pașii esențiali pe care ar trebui să îi urmezi.
Organizează lista de invitați
Primul pas pentru organizarea nunții este stabilirea listei de invitați. În funcție de numărul de persoane invitate, vei putea ulterior să alegi o locație potrivită și să stabilești un număr de meniuri. Pentru început, poți trece toate numele persoanelor pe care îți dorești să le inviți, iar într-un tabel îi poți sublinia pe cei care știi cu siguranță că îți vor fi alături în ziua cea mare. Nu uita ca invitațiile pe care le vei trimite celor apropiați, să conțină și o dată limită pentru confirmarea prezenței. Astfel, vei știi exact numărul de invitați pe care îl vei avea în ziua cea mare.
Alege o locație potrivită
Următorul pas este închirierea unei locații potrivite, în funcție de numărul de invitați. De asemenea, trebuie să ții cont și de tematica nunții. Dacă îți dorești un decor rustic, poți opta pentru o locație în aer liber, cum ar fi o livadă, sau un restaurant cu terasă. De asemenea, pentru nunțile restrânse, poți alege și o locație inedită, cum ar fi un colț de plajă, sau o pajiște pe malul unui lac.
Un alt lucru de care ar trebui să ții cont ar fi capacitatea restaurantului. Verifică înainte numărul maxim de locuri, astfel încât să te asiguri că există îndeajuns spațiu, în cazul în care anumiți invitați vor veni însoțiți.
Alege o biserică
În sezonul nunților, majoritatea bisericilor sunt rezervate în weekend, așa că ar fi ideal să discuți din timp cu un preot și să alegi o biserică apropiată de restaurantul unde vei organiza petrecerea. Însă, ar fi o idee bună să închiriezi și câteva microbuze pentru a-i putea transporta mai ușor pe invitați, de la biserică la local sau la locul unde va avea loc ședința foto.
Alege ținutele pentru nuntă
Rochia de mireasă și costumul mirelui ar trebui cumpărate cu trei luni înaintea de nunții. În majoritatea cazurilor, din cauza stresului și a agitației de dinainte de eveniment, miresele se pot confrunta cu creșteri în greutate, sau pot slăbi extrem de mult. Iar în astfel de cazuri, rochia nu mai poate fi ajustată la croitorie. Tocmai de aceea este indicat să cumperi ținutele cât mai aproape de eveniment. Iar în cazul rochiei, aceasta ar trebui probată cu pantofi cu toc de aceeași înălțime cu cei pe care îi vei purta în ziua nunții.
Ocupă-te de decorațiuni
Decorațiunile sunt esențiale pentru o atmosferă de poveste, așa că va trebui să îți aloci timpul necesar pentru a alege aranjamentele florale, dar și pentru restul accesoriilor. Poți opta pentru sfeșnice cu lumânări, ghirlande cu lumini, plăcuțe cu numele invitaților, mărturii, pahare pictate manual, baloane, plicuri de bani pentru nuntă, tul și panglici pentru decorarea scaunelor.
Alege un fotograf
Cu siguranță îți dorești să rămâi cu câteva amintiri de neuitat din ziua nunții, așa că ar fi indicat să cauți un fotograf profesionist, care să fie disponibil în ziua marelui eveniment. Poți organiza o ședință foto chiar în fața bisericii, sau într-o zonă cu multă verdeață, cum ar fi un parc. Iar dacă îți organizezi nunta la mare, poți chiar să optezi pentru un cadru de poveste, pe plajă, sau într-un port.
Caută un DJ
Vrei o atmosferă memorabilă la nunta ta? Atunci asigură-te că invitații vor fi pe ringul de dans întreaga seară. Caută un DJ sau o trupă live, care să facă atmosferă, și care să pregătească un playlist pe gusturile tuturor. De asemenea, poți discuta înainte cu DJ-ul, pentru a-i sugera anumite piese pe care ți-ai dori să le asculți la nunta ta.
Așadar, aceștia sunt pașii esențiali pe care ar trebui să îi urmezi astfel încât să îți organizezi nunta într-un ritm cât mai eficient. Iar pentru a nu uita detalii importante, ar fi indicat să îți pregătești o listă cu tot ce ai de rezolvat și cu toate costurile pe care le implică fiecare serviciu.