O casetă înregistrată de Lou Reed pentru Andy Warhol, descoperită după patru decenii

0

Mai multe cântece pe care muzicianul Lou Reed le-a înregistrat pentru artistul Andy Warhol au fost descoperite de profesorul Judith Peraino pe o casetă ce datează din 1975, arată Smart Radio, ce păstrează un loc special pieselor cântărețului în playlist.

Judith Peraino, un profesor de muzică de la Universitatea Cornell, New York, a descoperit caseta în 2017, în timp ce se documenta în Muzeul Andy Warhol din Pittsburgh, Pennsylvania, potrivit NME.

Peraino a publicat, miercuri, un articol intitulat „I’ll Be Your Mixtape: Lou Reed, Andy Warhol, and the Queer Intimacies of Cassettes”, prin care a făcut publică informația.

Pe o parte a casetei au fost înregistrate piese cântate live, în turneul lansat de Reed în anul 1975. Pe cealaltă parte a casetei, etichetată „Philosophy Songs (From A to B & Back)”, se află 12 piese și un fragment dintr-o a 13-a melodie, în care Reed cântă acompaniat de chitară. Versurile sunt inspirate din cartea „The Philosophy of Andy Warhol (From A to B & Back Again)”, lansată de artist în același an.

„Caseta aceasta reprezintă munca lui Lou Reed, ce conturează caracterul cântecelor sale, spune povești, fiind la fel de brutal de sincer precum este în multe dintre scrierile sale”, a declarat Peraino pentru New York Times.

Artista Laurie…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.