Noutati culinare de la beko.ro
Statul acasa poate sa iti puna rabdarea la incercare, mai ales daca nu ai la dispozitie niciun aparat de fitness sau daca locuiesti la apartament. Insa, specialistii incurajeaza persoanele sa incerce intotdeauna lucruri noi, precum prepararea unei retete de mancare sau a deserturilor preferate din copilarie.
Chiar daca suntem acasa, asta nu inseamana ca nu ne putem rasfata cu o bucatica de ciocolata de casa, care este mult mai sanatoasa decat cea procesata din comert.
Pe site-ul beko.ro gasim link-ul https://www.beko.ro/blog/2020/02/11/cum-se-pregateste-ciocolata-de-casa/ cu reteta aferenta.
De ce este buna ciocolata pentru organism?
Boabele de cacao sunt pline de vitamine importante, A, B1, B2, B3, C, E, si minerale, precum magneziu, calciu, cupru, potasiu, de care corpul are nevoie pentru a functiona la capacitate maxima.
Ciocolata neagra creste fluxul de sange de la nivelul creierului si contribuie la imbunatatirea functiei cognitive.
Scade riscul de accident vascular cerebral. Continutul ridicat de cacao are proprietati anticoagulante, scazand vascozitatea sangelui.
Datorita abilitatii ciocolatei de a imbunatati circulatia sangvina la nivel cerebral, dar si retinian, vederea poate fi imbunatatita sau poate intarzia degenerescenta retiniana.
Are beneficii la nivelul aparatului cardiovascular, in ceea ce priveste efectul sau hipotensor si antidislipidemic, de scadere a valorii colesterolului rau. Continutul ridicat de flavonoide din ciocolata ajuta la dizolvarea substantelor grase din sange si impiedica infundarea arterelor.
Antioxidantii din ciocolata pot participa la combaterea si distrugerea radicalilor liberi ce cresc considerabil riscul cancerigen.
Ciocolata poate fi benefica pentru dinti. Teobromina din ciocolata neagra, spre deosebire de alte dulciuri, poate participa la intarirea smaltului dentar, asta in conditiile unei igiene dentare optime.
De asemenea, poate avea beneficii pentru piele, deoarece continutul de flavonoide…
Citeste continuarea AICI