Noul val de femei regizor și producător din cinematografia românescă

0

Ada Solomon a povestit că atunci când a început ca director de producție, în urmă cu douăzeci de ani, simțea nevoia să dovedească tuturor de ce este capabilă. Dar după multe lupte duse cu toată lumea pe platourile de filmare a decis să asculte un sfat primit de la un asistent de platou și să adopte o atitudine mai calmă și să-i trateze pe ceilalți ca parteneri.

„A fost probabil prima lecție din producția cinematografică pe care am primit-o”, a povestit Solomon pentru Reuters. „De atunci, așa am lucrat cu echipele mele”, spune cea care este în prezent unul dintre cei mai importanți producători de filme din Europa.

Ada Solomon este prezentată drept femeia din spatele unora dintre cele mai apreciate drame din ultimii ani, inclusiv producțiile câștigătoare de la Berlinale „Pose Child” și „Aferim!”. și pelicula nominalizată la Oscar „Toni Erdmann”.

Ea se află, de asemenea, în fruntea unui număr tot mai mare de producători și regizori de sex feminin care lucrează în România într-o perioadă în care industriile cinematografice cu tradiție se confruntă cu probleme legate de discriminarea sexuală, diversitate și incluziune.

Rolul tot mai mare al femeilor în industria cinematografică a României este prezentat la Festivalul Român de Film „Wave Making” care are…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.