Momentul zilei in care alegi sa iti bei cafeaua un factor mai important decat credeai

0

Cu siguranta cafeaua este primul lucru la care va ganditi atunci cand sunteti total lipsiti de energie, dar cum si cand ar trebui sa o consumati pentru a va imbunatati performantele ?

Unele persoane consuma zilnic cantitati mari de cofeina in speranta ca vor rezista intreaga zi mai ales atunci cand cheful de munca nu este tocmai la el acasa. Insa multi nu sunt constienti de efectele adverse pe care le poate provoca organismului, consumul exagerat de cofeina.  De exemplu, dupa ce primim cantitatea necesara de energie pe care cafeaua ne-o furnizeaza, nu mai acordam o importanta majora acestui lucru, insa dupa o anumita perioada valul de energie dispare treptat, timp in care ne vom simti din ce mai obositi, poate chiar mai mult decat la inceput, datorita faptului ca organismul nostru consuma in totalitatea aceasta energie, astfel incat rezervele noastre ajung la minimum.

Compusul chimic care da semnale creierului atunci cand o persoana este obosita se numeste adenozina, compus care emite un semnal pentru creier pentru ca acesta sa reduca activitatea.

Orice bautura care contine cofeina, in special cafeaua actioneaza ca un scut intre creier si adenozina, astfel incat creaza impresia ca persoana in cauza nu este obosita, insa acest lucru este temporar. O data ce cantitatea de adenozina creste persoana respective va ajunge in stadiul in care nu va mai putea face nimic.

Si pentru ca vorbim despre momentul ideal in care trebuie sa consumam cafeaua, ei bine aceasta este cuprins intre orele 9-11 dimineata, pentru ca cel mai adesea oamenii simt ca raman fara energie in acest interval orar. Specialistii recomanda de asemenea sa nu se consume cafea pe somacul gol si nici intr-un caz in apropierea orei de culcare, pentru ca, cafeaua afecteaza calitatea somnului. Ideal este sa existe o pauza de 6-7 ore intre ultima cafea si ora de culcare.

Un aspect pe care specialistii il dezvaluie este ca trebuie luat in calcul si tipul de personalitate, intrucat persoanele introvertite au tendinta de a-si pierde controlul atunci cand consuma cafea, in vreme ce extrovertitii suporta fara probleme consumul de cafea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.