Mituri despre gadgeturile pe care le ai în casă în care trebuie să încetezi să mai crezi

0

Suntem înconjurați de gadgeturi smart în casa și viața noastră – și nu ne referim doar la nelipsitul smartphone. De la telefonul mobil și până la purificatoare de aer, frigidere, sisteme inteligente, toate obiectele cu care interacționăm zilnic au devenit smart.

Și în jurul lucrurilor „deștepte” se cristalizează numeroase mituri în care trebuie să încetezi să mai crezi, pentru a te folosi cu adevărat la maximum de tehnologia pe care o ai la dispoziție.

     1. Dacă vrei gadgeturi cu adevărat bune, trebuie să plătești enorm

Din nefericire, încă ne izbim de teoria conform căreia „lucrurile scumpe sunt cele mai bune”. În realitate, acest mit trebuie să dispară – avem de-a face cu o nouă serie de producători în lumea tech, pentru care calitatea este, în sfârșit, accesibilă – găsesc soluțiile ideale pentru ca produsul lor final să fie și accesibil, și extrem de calitativ.

Să luăm drept exemplu noile branduri apărute în Asia, precum Xiaomi – oferă produse de calitate superioară pentru un preț redus. Motivul? Nu investesc atât de mult în publicitate precum alte branduri mari, așa că își permit să scadă prețul produselor lor. Smartphone-uri ieftine extrem de bune, televizoare high-tech accesibile și trotinete electrice ieftine? Există!

     2. Dacă îmi încarc telefonul peste noapte, bateria va exploda

Acest mit există de când există și smartphone-urile – însă este adevărat? Răspunsul este 100% nu. Nu există nicio legătură între posibila explozie a unui telefon și încărcarea sa peste noapte.

Smartphone-ul modern vine cu circuite inteligente care opresc încărcarea în momentul în care telefonul a ajuns la procentul maxim – indiferent dacă îl lași la încărcat 2 sau 20 de ore, bateria telefonului tău nu va exploda din cauza supraîncărcării.

     3. Toate frigiderele / aspiratoarele / mașinile de spălat sunt la fel

Deși sunt realmente necesități în viața de zi cu zi, gadgeturile de mai sus au devenit, în ultimii ani, mai inteligente decât am crede. Un frigider samsung nu mai este doar un frigider – deci, mitul de mai sus este complet fals.

Chiar dacă fac, în esență, aceleași lucruri, mașinile de spălat, frigiderele, aspiratoarele etc nu sunt la fel – poți opta pentru un produs basic, desigur, care face întocmai lucrul pentru care a fost creat (spală rufe), dar poți alege un produs ultra-inteligent, de ultimă generație, care nu doar că spală rufe – le și usucă, le și netezește.

Ține de preferințele personale, însă un lucru e cert: niciun frigider nu se mai aseamănă cu altul, așa cum era acum 20 de ani. Acum, fiecare producător de electrocasnice caută să aducă „mai bunul”: calitate mai bună, preț mai bun, funcționalități mai bune. Motivul? Confortul desăvârșit.

      4. Tehnologia 5G e rea și poate declanșa cancerul

În jurul tehnologiei 5G s-au adunat o serie de mituri: că poate să provoace cancer, că va conduce către radiații toxice, că este folosită pentru a spiona oamenii – în realitate, aceste mituri enunțate mai sus sunt toate false.

Organizația Mondială a Sănătății a specificat clar că tehnologia 5G nu este corelată cu niciun fel de boală. Mai mult de atât, specialiștii francezi atestă că 5G este chiar mai sigur decât 3G sau 4G, astfel că nu reprezintă, de fapt, niciun pericol. Această tehnologie este disponibilă momentan în orașele mari din România și nu este compatibilă cu toate telefoanele.

Ne aflăm zilnic sub haloul unui val de informații – însă, mai ales în contextul Covid-19, am înțeles cât de important este să disecăm fiecare informație cu care intrăm în contact și să vedem dacă este adevărată sau nu. Miturile ne țin departe de a folosi tehnologia de care dispunem la potențialul său maxim, însă miturile din alte domenii – mai ales sănătate / medicină – pot fi, din nefericire, fatale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.