Mitul uleiului de cocos care te ajută să slăbești

0

Conform unui studiu efectuat de către New York Times, 72% dintre americani consideră că uleiul de cocos poate fi consumat fără probleme deoarece este un aliment foarte sănătos, lucru ce explică de ce există în prezent atâtea produse alimentare ce au la bază uleiul de cocos. Acest studiu a fost aplicat și mai multor nutriționiști care în procent de 30% nu consideră uleiul de cocos un aliment atât de sănătos deoarece 90% din compoziția sa sunt grăsimi saturate ce ridică nivelul colesterolului din sânge și poate crește riscul bolilor cardiovasculare.

Cu toate astea, după spusele fizicianului Bruce Fife, președinte al Coconut Research Center și autorul cărții “The Coconut Oil Miracle” acest ulei te poate ajuta să scazi în greutate deoarece în compoziția acestui ulei regăsim acizi grași diferiți față de alte uleiuri precum rapiță sau avocado.

Uleiul de cocos devine o sursă de energie atunci când este consumat deoarece este un triglicerid cu lanț mediu. Ca rezultat poate fi un metabolism accelerat și scăderea în greutate arzând grăsimi periculoase, inclusiv grăsimea de pe abdomen.

De altfel, uleiul de cocos conține doar 13% trigliceride cu lanț mediu pur, iar un alt studiu arată cum o cantitate mică de ulei de cocos alături de alt triglicerid cu lanț mediu nu ajută cu nimic scăderea în greutate a unui adolescent supraponderal.

Un alt studiu ne arată cum uleiul de cocos consumat zilnic ne scapă de grăsimea de pe abdomen. Cercetătorii le-au dat unor grup de femei câte 40 de grame de ulei de cocos zilnic timp de 28 de zile, iar unui alt grup ulei de soia pentru aceeași perioadă de timp. Ambele grupuri au văzut rezultate privind greutatea, dar numai femeile ce au consumat uleiul de cocos au observat rezultate și la nivelul abdomenului. Dar cu toate astea, 40 grame de ulei reprezinte 35 grame grăsimi saturate ceea ce este o cantitate foarte periculoasă pentru inimă.

Uleiul de cocos poate…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.