Mihaela Bilic, sfaturi prețioase despre sănătate. Dietele nu sunt suficiente: „Este important ce mâncăm, dar mult mai important este ce respirăm!”

0

Mihaela Bilic, medicul nutriționist renumit în România, trage un semnal de alarmă asupra unei greșeli foarte mari pe care majoritatea românilor o fac. Conform expertei, dietele și alimentația corespunzătoare nu sunt îndeajuns pentru a ne feri de bolile autoimune.

Nutriționistul spune că nu este îndeajuns să avem grijă ce mâncăm, ci și ce respirăm. Și, având în vedere faptul că aerul care ne înconjoară este plin de microorganisme care ajung în plămâni iar apoi se răspândesc în întregul corp, ajungem să ne îmbolnăvim fără să ne dăm seama.

„Răul din viaţa noastră nu vine din mâncare, ci din aer

De câte ori ne îmbolnăvim sau nu ne simţim bine, primul gând care ne trece prin cap este “trebuie să fiu mai atent la alimentaţie, să mănânc sănătos!” Simţim nevoia să dăm vina pe ceva concret, logica minţii noastre are nevoie de o relaţie cauză-efect, nu putem accepta că răul sau boala vin din senin.

Şi ce vinovat mai bun să existe decât mâncarea, singurul element exterior pe care, vrem-nu vrem, îl introducem zilnic în organism. Mâncarea, bat-o vina, este principalul suspect pentru că pe ea o vedem, o ducem cu mâna noastră la gură. Însă, ca în orice film poliţist, vinovatul se dovedeşte a fi întodeauna cel la care nu te gandeşti, pe care nu-l bagi în seamă, care trece neobservat. Şi da, când vine vorba de sănătatea noastră, este important ce mâncăm, dar mult mai important este ce respirăm!

Universul în care ne desfăşurăm viaţa pare simplu şi clar dacă e privit cu ochiul liber, însă văzut printr-o lupă devine ameninţător şi complicat. “Duşmanii nevăzuţi” era titlul unui documentar care dezvăluia lumea microscopică ce ne înconjoară, de la paraziţi, acarieni, virusuri şi bacterii, până la praf şi mucegai”.

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă!

„Aşa cum mâncarea trece din tubul digestiv…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.