Lucruri pe care le faci zilnic și care îți distrug pielea

0

Foarte mulți factori pot să influențeze starea pielii tale iar noi îți dezvăluim care sunt aceștia:

Produsele de păr folosite îți pot închide porii

Dacă vezi mici umflături de-a lungul liniei părului, de vină pot fi produsele de styling pe care le folosești. Unele dintre produsele de styling conțin uleiuri ce pot închide porii și pot cauza erupții. Acest lucru se poate manifesta sub forma unor pori închiși și a unor coșuri pe linia părului.

Produsele vechi de beauty conțin bacterii care generează acnee

Ar trebui să arunci o privire la dulapul tău de machiaj și la produsele aliniate pe raftul de la baie.
Folosirea produselor vechi de makeup și de îngrijire a pielii sau a periilor și bureților, care s-au contaminat cu bacterii, pot cauza iritații ale pielii sau infecții. Acestea se pot manifesta prin porțiuni roșii, uscate și prin mici umflături.

Pielea ta poate reacționa la anumite alimente

Specialiștii în probleme dermatologice susțin că traumele pielii pot să fie declanșate de o mulțime de factori, între care și dieta. Conform unui studiu din 2017 publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, oamenii care mănâncă mai mulți carbohidrați rafinați au mai multe șanse să dezvolte acnee. Consumul de lactate este, de asemenea, pe lista neagră.

Laptele conține IGF-1, care este un hormon de creștere. O cantitate prea mare cauzează inflamații și creșteri ale nivelului de insulină, care fac ficatul să producă și mai mult din hormonul de creștere. Lactatele fac și ca pielea ta să producă mai mult sebum sau ulei în exces, ducând la congestionarea porilor și la acnee.

Nu uita de crema de soare

Crema cu protecție solară ar trebui aplicată ca parte a rutinei tale de îngrijire a pielii, indiferent de sezon. Dacă nu folosești crema cu protecție solară, poți avea probleme precum…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.