La mulți ani, Kate Moss! Modelul împlinește 45 de ani

0

Pe 16 ianuarie 1974 se năștea Katherine Ann Moss, într-un orășel din apropierea Londrei, pentru ca 14 ani mai târziu, aceasta să fie descoperită de către un o agenție de modelling pe aeroportul JFK din New York. Iar de atunci, întreaga ei viață a luat un nou curs.

La mulți ani, Kate Moss! Modelul împlinește 45 de ani

A început prin a poza pentru diverse publicații, apoi a apărut în campanii publicitare, una dintre primele fiind chiar pentru brandul Levi’s. Ceea ce i-a garantat lui Kate succesul a fost felul diferit în care ea arăta, comparativ cu colegele de breaslă de la vremea respectivă: în timp ce Cindy Crawford, Claudia Schiffer și Naomi Campbell aveau un look și un glow sănătos, fiind cunoscute pentru siluetele înalte și cu forme, Moss se îndrepta mai repede spre o androgină „grunge”.

A lansat trendul „heroin chic”

Despre ea se spune chiar că a lansat trendul „heroin chic” între supermodele: piele palidă, cearcăne, corp foarte slab și un ruj roșu închis, în campania Calvin Klein din 1996. Președintele Statelor Unite de la acea vreme a demontat acest trend îngrijorător pentru populație. Kate a răspuns „Oamenii au fost surprinși pentru că a fost o trecere bruscă de la modele precum Cindy Crawford la mine. Dar ce să mai spun? De câte ori să spun că nu sunt anorexică?”.

În septembrie 2005, Moss a fost implicată într-un scandal privind consumul de droguri. Branduri precum H&M, Chanel și Burberry au reziliat contractul cu ea la aflarea acestei vești. Totuși, câteva luni mai târziu, din lipsă de dovezi, aceasta a fost declarată nevinovată și totul a revenit la normal.

De-a lungul carierei sale, modelul a participat în numeroase campanii ale caselor Balenciaga, Chanel, Versace, rag&bone, Givenchy, Gucci, Dolce& Gabanna, Alexander McQueen, Rimmel și Bulgari, și a bifat coperțile celor mai prestigioase publicații de profil. De asemenea, ea…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.