Iubești sporturile extreme? 6 idei de activități pline de adrenalină

0

Dacă ești un iubitor de adrenalină, cu siguranță te vei bucura de recomandările din acest articol. Am reunit cele mai interesante activități pe care le poți încerca, astfel încât să ai parte niște experiențe extreme și palpitante. 

Adrenalina este un hormon care este produs de corpul tău, atunci când ești entuziasmat, ți-e frică sau ești încărcat emoțional. Odată eliberată în sânge, adrenalina mărește ritmul cardiac, tensiunea arterială și ritmul de transpirație, fenomen care îți va ascuți simțurile și îți va oferi un boost de energie. 

Practicarea unui sport extrem poate fi de neînțeles de către persoanele care nu sunt dependente de adrenalină. Nimeni nu ar putea să le explice frumusețea alpinismului liber, a surfingului, parașutismului sau altele asemenea. Sporturile extreme au acel ceva care te atrage indiferent de riscuri, indiferent dacă ești bărbat sau femeie, tânăr sau bătrân. 

Pe lângă asta, atracția către sporturile extreme implică anumite trăsături de caracter printre care: spontaneitate și impulsivitate, curiozitate, creativitate, asumarea riscurilor, dorința de competiție, flexibilitate și deschidere către nou. Dacă te regăsești în această descriere, iată care sunt cele mai interesante activități pe care le poți încerca:

   1. Alpinism pe gheață

Cățăratul pe pietre nu este ceva ușor, dar în comparație cu alpinismul pe gheață este o joacă de copii. Dacă vrei să-ți testezi cu adevărat limitele, cucerește straturile groase de gheață, în timp ce treci de ghețari și cascade înghețate, într-o aventură pitorească, dar extremă. Urcarea este foarte riscantă, iar la asta trebuie să adaugi temperaturile sub zero grade, specifice alpinismului pe gheață. 

   2. Bungee jumping

O activitate excelentă, plină de adrenalină, dar care se situează la un nivel inferior în lista aventurilor extreme. Bungee jumping este foarte accesibil și chiar a devenit una dintre cele mai populare activități pe care le poți face într-o vacanță. Există diferite grade de dificultate ale acestui sport extrem, astfel încât poți încerca indiferent dacă ești începător sau profesionist. 

   3. Alergări cu taurii

Corida cu tauri este una dintre cele mai importante tradiții ale Spaniei, dar nu este singura de acest gen. Festivalul Sanfermines, care se ține anual între 6-14 iulie, este renumit în întreaga lume pentru adrenalina oferită participanților, care trebuie să alerge cu împreună cu taurii. 

   4. Ciclism montan 

Este, probabil, singura activitate extremă pe care nu trebuie sub nicio formă să o ratezi. Nimic nu se compară cu mersul pe bicicletă, iar ciclismul montan va duce această experiență la un nivel nebănuit. Fă rost de o bicicletă, găsește câțiva prieteni pasionați, la rândul lor de munte și aer liber, și începeți o cursă pe poteci la înălțime, care vă va umple la adrenalină. 

   5. Vânătoare de furtuni

O activitate mai puțin practică la noi în țară, însă recunoscută la nivel mondial pentru adrenalina maximă pe care o oferă. Va trebui să găsești o locație unde se formează tornade, pentru a vedea natura desfășurându-se la putere maximă. Cu o mașină de teren echipată cu cauciucuri off road, cu un ghid experimentat și toată aparatura necesară pentru a fi în siguranță, vei putea trăi momente unice care te vor umple de satisfacție.  

   6. Sărituri în apă de pe stânci – Cliff jumping

Îți place apa? Îți plac și săriturile? Atunci îți recomandăm o sesiune de cliff jumping, sportul dedicat săritorilor care vor să își depășească limitele. Nu ai nevoie de skiluri deosebite, trebuie doar să fii un bun înotător și să îți placă înălțimile. Practicarea acestui sport minunat, presupune să faci sărituri de pe stânci înalte, să te bucuri de o cădere liberă, în timp ce ești înconjurat doar de frumusețea naturii. În funcție de nivelul tău de pregătire și de organizatorii săriturilor, vei putea practica acest sport, cu sau fără echipament special. 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.