Îți dorești o piscină în curte? Iată 5 recomandări de care să ții cont
Visezi la o piscină în curte? Este momentul să îți transformi ideile în planuri și să te bucuri pe deplin de timpul liber petrecut acasă. Descoperă 5 sfaturi utile pe care să le iei în considerare și află cum poți beneficia de înot și relaxare pe tot parcursul anului.
1. Transformă ideea ta într-un proiect funcțional
Alege o echipă specializată în construcție piscine, care să te ajute în etapa de proiectare. Ideile tale vor fi transformate într-un design funcțional, sigur pentru utilizatori și cu costuri cât mai mici de mentenanță. Pentru un proiect de succes, partea estetică trebuie îmbinată cu cea tehnică.
Ține cont de spațiul de care dispui în curte și de zona pe care vrei să o amenajezi în jurul piscinei. Pentru a alege dimensiunea potrivită pentru cuvă, ia în calcul bugetul, numărul de persoane care va beneficia de bazin și tipul principal de activitate – înot sau relaxare.
2. Obține autorizație de construcții
Pentru construcția oricărui tip de piscină îngropată sau interioară ai nevoie de autorizație de construcție de la autoritățile locale. Singurele care pot fi amplasate în curte fără un astfel de document sunt bazinele supraterane, cu caracter provizoriu. Interesează-te care sunt reglementările din zona în care locuiești, înainte de a demara proiectul.
3. Alege materiale și finisaje durabile
Din cauza valului de scumpiri din ultima vreme la materialele de construcții, manoperă și electricitate, îți recomandăm să investești în produse de calitate, care să te ajute să faci economii pe termen mediu și lung. Pentru a menține temperatura apei constantă, alege un kit pentru construcția piscinei cu isoblocks – blocuri de polistiren umplute cu beton, care izolează termic foarte bine.
4. Ia în calcul echipamentele pentru piscină
În etapa de stabilire a bugetului, ține cont de echipamentele și accesoriile pentru piscină de care ai nevoie pentru o funcționare sigură și pentru garantarea sănătății înotătorilor. Sistemul de filtrare și recirculare a apei nu trebuie să lipsească din niciun bazin. Acesta asigură eliminarea microorganismelor, împrospătarea apei și menținerea strălucirii și limpezirii acesteia.
Scările pentru piscină, luminile, atracțiile precum cascadele și perdelele de apă trebuie incluse, de asemenea, în calcului inițial. Pentru a ușura procesul de curățare a bazinului, poți adăuga pe listă un robot, un aspirator special sau un electrolizor pentru tratarea economică și în mod sustenabil a apei.
5. Optează pentru o piscină încălzită și acoperită
Dacă vrei să utilizezi tot anul piscina sau să prelungești cât mai mult sezonul de înot, optează pentru o pompă de încălzire, o prelată cu bule și un acoperiș retractabil pentru bazine exterioare. Alege soluții care să prevină pierderile de căldură și evaporarea apei, dar și care să aibă un consum redus de electricitate și un cost minim de mentenanță.
Construiește piscina visurilor tale în mod eficient. Apelează la o firmă specializată care să te ajute să obții un design sigur pentru utilizatori, durabil și cu un cost care să se încadreze în bugetul tău. Ține cont atât de partea estetică, cât și de cea tehnică, pentru a beneficia de un bazin funcțional.