Institutul ”Marius Nasta” a trimis o caravană mobilă cu aparatură de radiologie la Spitalul ‘Pius Brînzeu’ Timişoara

0

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” Bucureşti a trimis către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu’ Timişoara una dintre caravanele folosite în proiectul naţional de screening al tuberculozei, pentru a putea face radiografii pacienţilor care se prezintă la unitatea medicală – măsură ce se înscrie în eforturile de limitare a răspândirii noului coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă remis vineri, caravana este dotată cu aparatură de radiologie de înaltă performanţă şi este operată de personalul de la Spitalul „Pius Brînzeu” Timişoara, care a făcut deja training în acest sens.

Unitatea mobilă este amplasată lângă punctul extern de triaj de la Unitatea Primiri Urgenţe a spitalului timişorean, iar personalul din caravană va prelua pacienţii care primesc indicaţie pentru realizarea de screening pulmonar imediat după efectuarea triajul epidemiologic.

„Caravana include un aparat performant de radiografie, pe care a fost instalat un software nou, dezvoltat în România, care utilizează inteligenţa artificială şi care a fost adaptat pentru scoring-ul pacientului infectat cu noul coronavirus SARS-CoV-2, ştiut fiind faptul că afectarea pulmonară este frecventă la aceşti pacienţi. Menţionez că în prezent, şi în cadrul Institutului „Marius Nasta” examinarea cazurilor suspecte de COVID-19 este efectuată tot în cadrul unei caravane mobile, pentru a asigura un circuit complet separat al acestor pacienţi faţă de cel al cazurilor pneumologice fără suspiciune de COVID-19″, a declarat managerul institutului, dr. Beatrice Mahler, potrivit comunicatului de presă.

Managerul Spitalului „Pius Brînzeu”, dr. Raul Pătraşcu, a precizat că prin solicitarea caravanei a dorit să ofere un mijloc în plus de protecţie a pacienţilor şi personalului unităţii medicale, precum şi să faciliteze o preluare şi un management cât mai eficiente ale…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.