Ingrijirea pielii bebelusului. Sfaturi oferite de specialistii Nichiduta.ro

0

Sursa: Financiarul.ro.

Fiecare parinte stie ca pielea bebelusului sau, in primele luni de viata, este mai delicata si mai subtire, nefiind complet formata. Studiile confirma acest lucru si completeaza ca grosimea pielii unui bebelus este cu 50% mai subtire decat cea a unui adult.

Prin urmare, pielea nu ii poate oferi acestuia protectie optima si constanta, cauzand adesea victima inrosirii si iritatiilor. Acestea pot dezvolta diverse alergii si chiar infectii.

In plus, incepand cu momentul nasterii corpul secreta o cantitate mai mica de sebum, ceea ce inseamna ca pielea micutului devine extrem de vulnerabila. Sunt des intalnite cazurile cand in saptamanile imediat dupa nastere copilul are pielea foarte uscata.

De asemenea, raportat la greutatea copilului, suprafata pielii acestuia este mai mare decat cea a unui adult. Asta inseamna ca pielea micutului va absorbi substantele care vin in contact cu ea in concentratie mai ridicata, iar posibilitatea aparitiei unor complicatii in urma utilizarii unor produse nepotrivite este mare.

Capacitatea pielii copilului de a lupta impotriva bacteriilor este redusa, de acest lucru fiind responsabila valoarea aciditatii pielii, cunoascuta sub denumirea de pH. Rolul acestuia este de a tine la distanta infectiile, actionand ca o protectie. Atunci cand sunt aplicate pe pielea unui bebelus cosmetice cu pH diferit de cel al pielii lui, pot aparea iritatii si desigur, mancarimi.

Chiar daca produsele pentru igiena copilului sunt obligatorii, acestea trebuie alese cu deosebita atentie.

Baita

Dincolo de faptul ca poate fi un prilej de distractie, baita este o etapa importanta, dedicata ingrijirii bebelusului. Apa in sine nu este indeajuns pentru a igieniza pielea, astfel ca trebuie sa apelezi la diverse cosmetice destinate acestui scop. Acestea sunt gandite special sa protejeze pielea delicata a micutului, de altfel extrem de predispusa la roseata si iritatii, indeosebi in primele luni de la nastere.

Schimbatul scutecului

Este o…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.