Implanturile dentare. Când sunt recomandate și ce durată de viață au?

0

Zâmbetul este o unealtă care generează o multitudine de emoții și sentimente. De aceea, menținerea unui zâmbet sănătos este importantă pentru a avea relații armonioase cu cei din jur, dar și pentru stima de sine. Dacă te confrunți cu dinți lipsă și crezi că implanturile dentare pot reprezenta o soluție pentru tine, citește în continuare și află când sunt recomandate.

Când sunt recomandate implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt utilizate într-o varietate de cazuri. Acestea sunt preferate de multe persoane în locul altor opțiuni de tratament pentru înlocuirea dinților lipsă, deoarece permit o masticație optimă, nu determină tulburări de vorbire și asigură un aspect estetic foarte apropiat de cel natural. Dacă îți dorești să afli ce pret are un implant dentar, consultă medicul stomatolog, care îți va spune un cost în funcție de nevoile tale. Printre situațiile în care medicul recomandă implanturile dentare se află:

 

 • Înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă – Implantul poate fi utilizat în aceste situații fără a fi necesară șlefuirea dinților învecinați. În plus, aspectul estetic este considerabil îmbunătățit, diferența dintre implant și dintele natural fiind nesemnificativă.

 

 • Edentația totală (lipsa tuturor dinților) – Implanturile dentare sunt utilizate cu succes în cazul persoanelor care nu au dinți, fiind varianta preferată în locul protezei mobile, care creează disconfort.

 

 • Traumatisme – În cazul traumatismelor în care dinții sunt puternic afectați, implanturile dentare reprezintă o opțiune bună atât estetic, cât și funcțional.

 

 • Carie dentară severă – Când caria dentară este foarte avansată, iar dintele nu mai poate fi salvat, medicul realizează extracția dentară, iar la nivelul spațiului rămas liber este inserat implantul.

 

 • Corectarea defectelor dentare – Implanturile pot fi utilizate în cazul persoanelor care prezintă diferite anomalii dentare, precum un spațiu interdentar crescut. Dacă defectul nu poate fi remediat cu ajutorul aparatului dentar, implantul poate fi luat în considerare.

Factorii care influențează durata implanturilor dentare

 • Igiena orală corectă – Spălarea corectă a danturii este un element esențial pentru păstrarea implantului pentru perioade lungi de timp. Astfel, este împiedicată formarea tartrului și a afecțiunilor gingivale.

 

 • Efectuarea detartrajului periodic – Vizita la cabinetul de stomatologie in Bucuresti este recomandată la un interval de aproximativ 6 luni. În cadrul igienizării profesionale, placa bacteriană și tartrul sunt îndepărtate.

 

 • Calitatea osului – Rezistența implantului dentar depinde și de țesutul osos al pacientului. Dacă osul are o structură sănătoasă, șansele ca implantul să aibă o durabilitate crescută sunt ridicate.

 

 • Starea generală de sănătate – Persoanele cu anumite afecțiuni precum: diabetul zaharat necontrolat sau cancerul au un risc mai mare de a prezenta complicații la nivelul cavității bucale.

 

 • Obiceiuri vicioase – Bruxismul sau deschiderea ambalajelor cu dinții sunt lucruri care scad durata de utilizare a implanturilor dentare.

 

 • Evitarea alimentelor dure – Consumul alimentelor dure (bomboane, nuci, gheață) cauzează o deteriorare crescută a implantului.

 

 • Renunțarea la fumat – Fumatul încetinește vindecarea gingiei după inserarea implantului și crește riscul de apariție a complicațiilor.

 

 • Consumul cronic de alcool – Băuturile alcoolice sunt asociate unui risc mai crescut al bolilor gingivale. În plus, afectează starea generală de sănătate a organismului, ducând la apariția complicațiilor.

 

Implanturile dentare reprezintă o soluție durabilă și eficientă pentru îmbunătățirea aspectului estetic al danturii. Acestea sunt însoțite de multe beneficii și pot fi utilizate în situații variate, dar este important să acorzi atenție factorilor care influențează durabilitatea acestora. Cu o îngrijire corespunzătoare, te poți bucura de un zâmbet frumos chiar pentru tot restul vieții. Consultă periodic medicul, respectă indicațiile acestuia și sigur vei zâmbi cu încredere în fiecare zi. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.