Idei și sfaturi practice pentru reamenajarea bucătăriei

0

Bucătăria a dobândit de-a lungul timpului funcții variate de întrebuințare. De la simplul spațiu de gătit, s-a transformat în loc de socializare, de muncă și chiar relaxare. Fiind un loc multifuncțional, amenajarea trebuie să fie adaptată nevoilor. 

 

Dacă și tu ești în punctul în care îți dorești mai mult spațiu în casa ta, dar încăperile sunt bine delimitate, este timpul să îți regândești amenajarea bucătăriei. Îți prezentăm, mai jos, câteva idei și sfaturi practice care să te ajute în acest proces. 

Înlocuiește electrocasnicele vechi

Electrocasnicele sunt o investiție considerabilă în bucătărie. Ca să te poți bucura de un design cât mai compact și de un spațiu care să îți ofere mai mult decât clasica amenajare standard, optează pentru electrocasnice noi. Ultimele tehnologii în materie de cuptoare, frigidere sau aragaze sunt gândite în așa fel încât să fie piese de design, pe lângă funcționalitățile pe care le oferă. 

 

Începe de la cuptor, alegând un cuptor electric care să schimbe ambientul și, nu în ultimul rând, să te ajute în prepararea mâncărurilor. Încearcă să faci alegeri inspirate și pentru celelalte electrocasnice, cât să obții liniaritate și simetrie pentru încăpere. 

 

Maschează corpurile

Într-o familie numeroasă, există mai multe lucruri decât într-o casă pentru două persoane, spre exemplu. Frigiderul va fi mai mare, iar unele obiecte vor prinde contur în alte părți, față de locul obișnuit. Cum ar fi mașina de spălat pe care o pui în bucătărie, fiindcă spațiul din baie nu îți permite să o integrezi cum vrei. 

 

Dacă ai posibilitatea să o amplasezi în bucătărie, sunt și soluții prin care să o maschezi, cât să nu iasă în evidență. Mai întâi, alege o masina de spalat cu uscator, să ai dublă funcționalitate. Apoi, alege un modul de bucătărie pentru mașina de spălat care să se potrivească și cu restul mobilierului. În acest fel, nici nu se va observa că în bucătăria ta este un obiect care nu a avut loc altundeva.

 

Alege o canapea în locul scaunelor

În bucătăria unde mesele mereu sunt pe fugă, s-ar potrivi mai bine o canapea în locul scaunelor. Dacă spațiul îți permite, poți să improvizezi într-o parte a mobilei o masă cu două scaune de bar, iar în locul mesei obișnuite să pui o canapea. Sunt mai multe modele care se integrează de minune în bucătărie, ceea ce îți oferă șansa de a nu da impresia unei sufragerii.

 

O canapea aleasă pentru bucătărie oferă un alt ambient încăperii. Te invită la relaxare, pentru a lua o masă în liniște. 

 

Mizează pe corpuri suspendate și rafturi

Un spațiu larg îți oferă și o stare de bine. În bucătărie, pentru a crea un spațiu cât mai aerisit și liber, funcționează corpurile suspendate. Încearcă să regândești poziționarea mobilei, cât să te ajute să le ai pe toate la îndemână, dar nici să nu încarci inutil spațiul.

 

Rafturile sunt și ele o soluție potrivită, mai ales dacă vrei să aduci o pată de culoare printr-o floare sau un obiect de design. Fie că alegi un corp cu rafturi sau câteva rafturi de sine stătătoare, acestea îți oferă posibilitatea să pui lucrurile pe care le folosești mai des. Ai grijă ca ele să fie așezate corect și ordonat, pentru a nu oferi senzația de spațiu încărcat. 

 

Bineînțeles, există multe opțiuni care să te ajute în reamenajarea bucătăriei. Oricare ar fi, gândește-te în așa fel încât să îți transforme bucătăria într-un spațiu practic. Ia în vedere și sfaturile de mai sus și creează-ți un loc care să te reprezinte.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.