Idei de afaceri de acasă și cum să le faci profitabile

0

Pandemia ne-a forțat pe mulți dintre noi să ne mutăm birourile acasă și să învățăm să fim productivi inclusiv de pe canapea. În timp ce majoritatea oamenilor s-au bucurat de asemenea libertate și relaxare, pentru mare parte pandemia a avut efecte negative. De la pierderea locului de muncă sau a proiectelor, în cazul freelancerilor, au existat diferite situații mai mult sau mai puțin problematice. În cazul în care te-ai lovit de obstacole majore sau îți dorești să faci o schimbare în perioada următoare, businessurile de acasă vor deveni, în curând, o normalitate. Iată câteva idei și sfaturi:

Afaceri în funcție de hobby-uri și pasiuni

Dacă ai un hobby pe care l-ai dezvoltat în timp, acum este momentul ideal să-l transformi în ceva profitabil. Un mic business care poate începe ca un PFA te poate propulsa spre succes. Câteva idei:

Contabil

Contabilitatea este unul dintre domeniile în care poți profesa independent o perioadă lungă de timp, poți colabora cu multiple firme și PFA-uri și poți fi sigur că va exista mereu interes pentru activitatea ta. Mai mult decât atât, există chiar o nevoie pentru toți cei care activează pe piața muncii și a antreprenoriatului de a înțelege cât mai bine domeniul administrativ. De multe ori, însă, pentru ca aceștia să se poată concentra pe munca lor, vor angaja un contabil care se poate dedica cu totul acestui segment. Printre lucrurile de care vei avea nevoie se numără o dispozitie de plata și birotica, deoarece în acest domeniu vei lucra mult cu elemente de birocrație.

Designer grafic/artist vizual

Domeniile artistice nu mai sunt de multă vreme considerate neprofitabile, ba mai mult, odată cu pandemia, tot mai multe companii caută talente în artele vizuale, în special sub formă de colaborare. Vei avea nevoie de un PFA sau un contract de drepturi de autor cu firmele cu care colaborezi și de un contabil care să te ghideze în lumea birocrației. Ca designer sau artist vizual poţi fi angajat de către companii cu ajutorul site-urilor dedicate freelancerilor sau prin relațiile directe pe care ți le faci.

Scriitor/traducător

În aceeași sferă precum artele vizuale, scrisul este un talent de care te poți bucura încă de la o vârstă fragedă. În prezent, odată cu dezvoltarea domeniilor precum cel de advertising și marketing, conținutul devine esențial pentru promovarea afacerilor de pretutindeni. O astfel de îndeletnicire îți permite și să lucrezi din orice colț al lumii, atâta timp cât ai o conexiune bună la internet pentru câteva ore în fiecare zi. Îți poți oferi serviciile mai multor clienți, prin contracte full-time sau pe bază de proiect. De asemenea, ca traducător, businessul personal se poate dezvolta rapid și poți primi proiecte mari dacă ai o diplomă sau un atestat profesional. Confortul propriei locuințe este unul dintre atuurile unui astfel de business mic și independent.

Cum te ocupi de business ca să ai succes

Un business de acasă nu crește singur, iar activitatea ta trebuie să fie aproape perfectă pentru a te bucura de succes. Cel mai important lucru este să-ți gestionezi corect timpul și să-ți respecți mereu contractele. În acest fel îți vei fideliza clienții și vei avea o relație de lungă durată cu aceștia.

Dacă vrei să deschizi un business mai complex, precum o agenție de marketing, alături de câțiva prieteni, vei avea nevoie și de un plan de afaceri bine pus la punct și o analiză mai atentă a previziunilor. Planificarea financiară, strategia de marketing, identificarea clienților ideali sunt doar câteva dintre elementele cheie de care trebuie să te ocupi.

O afacere de acasă poate deveni profitabilă dacă te dedici acesteia și dacă reușești să te descurci cu ceea ce implică munca de acasă. Nu uita să te odihnești și să nu muncești mai mult decât îți propui, pentru a duce un stil de viață echilibrat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.